åker hem

Idag åker jag hem till Övik. Jag får bussällskap till Umeå av Viktor och Anton och när de hoppar av så hoppar mamma på. Det känns bra att jag får sällskap hela vägen hem. Så nu snart tänkte jag börja packa lite, städa upp här och diska all disk så det är fint i lägenheten när jag kommer hem efter lovet. Det passar så sjukt bra med lov nu. Jag vill bara hem hem hem. Kommer hem strax innan 6 i eftermiddag.

Rickard är snäll och skjutsar oss med framnäsbussen klockan 12  till busstationen så vi slipper allt konkande på all packning. Han är så sjukt sjukt snäll. Tack för det!



Hela rockprofilen efter beatleskonserten. Den konserten är jag inte speciellt nöjd med. Dåligt scenljud vilket gör det jättesvårt att göra bra ifrån sig. Går det dåligt på första låten tappar man lätt fokus och resten av låtarna känns typ "skit samma". Då är det tur att man kan vara nöjd med annat. Fint gäng, fint hopkok av människor och alla är så sjukt duktiga. En bamsekram till er allihopa.


Idag skänker jag en tanke till Michaela Stridbeck.
Ser henne som min mentor typ. Jag ser upp till henne, hon är så sjukt duktig.
Den bästa jag vet.

www.myspace.com/michaelastridbeck :)

my dear

even when you're miles away
i'm by your side
so don't you ever be lonely
love will make it alright

when the shadows are closing in
and your spirit deminishing
just remember you're not alone
and love will be there
to guide you.


jag älskar dig!


schweinefleisch audio

Igår såg vi på skräckfilm i c-huset. Den var verkligen obehaglig och jag satt på spänn exakt hela filmen så när den var över blev jag alldeles slut i kroppen. Kände mig spak och hade spänningshuvudvärk. Inge kul alls. Därför tyckte jag mycket om att vi tog den där mysstunden efteråt. Annars vet jag inte om jag skulle vågat gå hem till fagotten. Inte för att det inte är så särskillt långt men, det spelar ingen roll.

I allafall så gjorde vi mysigt då filmen var slut. Vi släckte överallt, tände ljus, spelade gitarr och sjöng. Alla hade gått och lagt sig så det var bara jag, alex och jocke. Jag gick hem typ strax efter halv 2 på natten.

Jag har verkligen jättelite mat hemma just nu. Ska bli skönt att komma hem så mamma kan laga mat, för det är inge roligt att laga mat  om man knappt har något hemma och det lilla man har är inte ens gott. Det ger som inget att köpa massa mat om jag snart ska åka hem, för då är ju allt dåligt. Bättre att handla när jag kommer tillbaka efter lovet. 
Allt gott är så dyyyyyrt! Jag har massor av goda recept på saker men man behöver typ 1000 ingredienser för varje rätt.... typ....... Gjorde klyftpotatis av de sista potatisarna jag hade kvar och gjorde rosépepparsås till det. Det blev lite potatis och mycket sås.

Ikväll kanske vi ska göra snögrottor i de gigantiska snöhögarna här utanför. Wie, jag älskar att leka liten.

Förresten så kommer jag hem imorgonkväll, fast jag kan inte leka med någon just då, för då har jag tänkt vara hemma. Men fredag för tusan! Evelina, emelie, lisa? Vad sägs? Det passar så sjukt perfekt med ett lov nu. Längtar efter så många.


Jag måste förresten lägga upp en bild på en sjukt grann man. Kanske inte världens bästa bild men det får gå. Han skulle lätt vara 1:a på min "snyggakändisar-lista" ifall jag skulle haft någon. Jag tycker han påminner lite om odjuret i "skönheten och odjuret" fast när han blivit tillbakatrollad till människa igen. Eller?  Frankie Godoy mina damer och herrar. Varsågoda!


twilight

Ack, så bra film. Jag vet inte vad det är (edward cullen) som gör den så himla bra! ;)
Nämen, alltså jag kan se den hur många gånger som helst utan att bli less. En hel del bra musik i filmen. Älskar delen då de är i skogen och spelar baseball. Nu hittade jag inget klipp med särkillt bra kvalla, men det här får duga.



sexuell tyskinfluerad eurotechno

Idag hade vi jazzensemble. Jazz är inte min starka sida men jag försökte i allafall. Det gick rätt åt skogen men vad tusan, ska man bli bra på något så måste man ju öva.

Sen på lunchen så gick jag och Rickard hem till mig och började jobba med uppgiften vi fick på "musiker idag"-lektionen. Uppgiften går ut på att vi ska sätta ihop en band, bestämma vad för sorts musik vi ska spela, marknadsföra och planera spelningar, göra en hemsida, affisch osv osv. Rolig och bra uppgift.
Vi kom fram till att vi ska spela sexuell tyskinfluerad eurotechno. Visst låter det spännande?
Vi har tydligen en grym demo på gång ;) Vi ska redovisa imorgon. Wish us good luck!

Jag satt i musikdatan en stund efter skolan hade slutat. Jag hade så otroligt roligt och har aldrig skrattat så mycket då jag varit ensammen någon gång. Jag var verkligen jätteomogen!!! Jag hittade någon sida där man kunde översätta svenska till tyska. Jag satt och översatte massa fula ord och det blev så fult, groteskt och rått på tyska.

skrynklig förhud = zerknüllte Vorhaut
färdighadd snopp = abgeschlossen hadd snip
stort könsorgan = große Genitalien


haha, jag kan hålla på för evigt.
lek själv, man kan välja massor av språk.
(gå in på google och klicka på språkvertyg)

Dagens besvikelse var att vi inte fick några semlor på tvåfikat. Det blev ost och kex istället. Himla skit. Tydligen fick de som hade lunchabonemang semlor på lunchen. Men jag som käkar hemma fick ingen. Jaja, jag ska göra egna imorgon, då jag har pengar. Måste köpa kardemumma och mandelmassa.

Ikväll ska jag på musikafton i aulan. Klassiska linjen ska spela.
Det är alltid lika mysigt och stämningsfullt.


Sen till sist så vill jag tillägga att jag saknar mina vänner hemma i övik. (och santa barbara)
Snart kommer jag hem, jag längtar :)





nödvändigt inlägg

Ikväll har varit en mysig kväll. Jag kom just hem från c-huset.
Jag, viktor och jocke har spelat yatzy och sett på film.
Hoppas det blir semlor imorgon på tvåfikat.

God natt!


lovley


fina es3a, ska vi ta och träffas nästa vecka?

jag är såld för 1000 kr

30årskalaset var superroligt. Vi åt typ 100 kg mat var. En sallad ville jag bara dö för och den ska jag göra så fort jag får pengar. Enkel men apagod. Det var blandsallad, päron, valnötter och ädelost. Sen var det någon dressing till som var jättesmarrig. Sen var det underbart marinerat älgkött och potatisgratäng till det. Sen såsen tror jag var gjort på något rött vin. Rött vin till också. ah. visst låter det fantastiskt?

Hur som helst, det blev fullt och odrägligt redan klockan 6 så kvällen kändes otroligt lång. Pappa blev full och sålde mig för 1000 kr till Jörgens kompis Jesper. Tack pappa. Jag visste väl att jag kunde lita på dig.
Farmor klämde handen i taxidörren och fick åka till sjukhuset. Det blev mycket sång, gitarrspelade och dragspelsspelande.

(Min skjuts var förövrigt otroligt snäll. Vi hade trevligt i bilen och pratade bort tiden hur lätt som helst.)

Nu väntar ännu en veckas skola, sedan åker jag hem till Örnsköldsvik på lov :)

/Carolina


pinigt

Nu har jag packat väskan inför helgen och sitter och väntar på min skjuts. Jag har aldrig i hela mitt liv träffat människorna jag ska åka med. Det är min farbrors flickväns syster och hennes man som jag ska åka med. Vet inte hur de ser ut eller vad de har för bil. Det kanske blir en favorit i repris. Jag måste nästan berätta om den lilla incidenten.

Det var för ett par år sedan. Jag och Rebecca skulle få skjuts till våra mammors kör av en annan körmedlem som vi aldrig träffat. Vi skulle gå upp till vägen och vänta på henne. Sen kommer det en bil och kör in vid vägen ungefär där vi stod. Så vi hoppade in i bilen och tog på oss säkerhetsbältena. Sen tittade en förvånad kvinna över axeln och sa:
"jag ska inte skjutsa hem er, jag ska skjutsa hem min man"  *peka bakåt*

NEEEEEEEEEEEEJ tänkte vi och tittade skräckslaget på varandra.
"jaha, eh ursäkta fel bil".
Vi skämdes så mycket och ville därifrån så mycket så vi inte hann förklara varför vi satte oss där.
Hur som helst så vill jag inte vara med om det igen.

Nu skickade de sms till mig och sa att jag skulle gå om 5 min.
så. tjingeling!

hoho



Du é för gó, emelie! Saknar dig.

en eloge till tvättmaskinerna

Dagens höjdpunkt måste nog har varit när jag tvättade. Fantastiskt rolig händelse i allt det tråkiga... Jag behövde egentligen inte tvätta men, jag tog några väl använda handukar, jag lämnade lägenheten, såg två folk(!), slängde in 4:a handukar i maskinen, startade dem och satte mig på bordet och kollade på. 
I 45 min!
Jag har aldrig sett maskinerna jobba live. Men dom var riktigt duktiga och gjorde svåra, uttänkta och avancerade grejer med mina handukar. De bytte håll, studsade fram och tillbaka m.m.! Det är då man märker hur fruktansvärt ensammen man är. Man berömmer tvättmaskinerna, klappar dem och tycker att de är duktiga. Dom såg så fina ut när de troget stod där bredvid varandra och kämpade.

Nåväl.
Imorgon blir det skola för min del, men jag tvivlar på att det blir mycket att göra. All tid kommer säkert gå åt till att förbereda saker inför sökningarna så det blir nog inte mycket till skola. Men ändå :)
Jag har i allafall bestämt mig för att åka till Storuman/Lomsele/Sorsele över helgen. Jag åker imorgon på eftermiddagen och kommer hem på söndag någon gång. Farbror Daniel fyller 30 och ska ha fetkalaset .
Kul att åka dit och träffa släkt och familj.

Men hur är det nu med alkohol och penicillin? hmmm

Ännu en utmaning.

Jahapp, så åkte man dit på en utmaning till av kära moster Paula.
Haha, det låter som att du är gammal (Men det är du ju såklart absolut inte) ;)
Here we go.

1. 4:a tv-program du brukar se på.
Halv 8 hos mig, House, Melodifestivalen och Let´s dance!

2. 4:a saker jag gjorde igår.
Var på Apoteket, såg på film, lagade mat och tvättade.

3. 4:a saker jag längtar till.
Imorgon då jag får gå till skolan, Sommarlovet, tills emelie kommer hem och tills jag tar körkort.

4. 4:a (materiella) saker som står på min önskelista.
Fullproppad plånbok, dvdspelare, en fin stor tavla och en damsugare

5. 4:a saker jag tycker om att göra.
Sjunga, umgås, skratta och handla

6. 4:a saker som jag hatar.
Vara sjuk, diska, vänta och att vara ensammen för länge.

7. 4:a saker jag åt igår.
Ägg, skinka, brysselkål och chokladboll



kul i väntrummet

YES! Klappat och klart. Nu har jag hämtat ut penicillinet så allt kommer gå åt rätt håll och allt kommer snabbt bli bra. Nu ska jag sluta tjata om hur synd det är om mig. På fredag är jag redo att möta folk. Det gäller att bita ihop och hålla ut i dessa två trista kommande dagar . Redan efter första tabletten så känner jag mig friskare. yippie. pepp!

Det kan hända rätt mycket roligt i väntrum. Jag satt bredvid tidningsstället på en sida och en annan kvinna satt på andra sidan. Sen när precis när jag skulle ta en tiding skulle hon också ta en. Så vi tog i var sitt hörn på samma "se och hör". Tror ni det blev pinsamt?

Hon: Haha, oj. ville du också läsa den?

(eh hjälp vad ska jag säga: NEJ? för uppenbarligen ville jag det. Eller JA och tjuras på med att jag  fortfarande vill ha den)
Jag: Ja jo, precis. Men det finns ju fler, jag tar en annan. Spelar ingen roll för mig. (HÄÄÄH)

Hon: Nejgud, ta den här du. Jag kan ta en annan.

Jag:  Eh okej, *ta emot* läsaläsarödrödröd!!!


Sen så efter ett tag så hörde jag att tidningskvinnan var sjukt hungrig. Alla i hela väntrummet (typ 6 pers) hörde garanterat hennes klagande mage. Man märkte hur nervös hos blev för hon satt och skruvade sig och så fort det började kurra så kom hon med något lamt försök att dölja det med en host eller tidningsprassel. Tyckte synd om henne. Jag vet hur det känns.

Sen satt det också fräschaste killen i väntrummet. Så satt jag där i täckbyxor, toppluva, historiens fulaste jacka och bara var gammåderfärdihadd medan en snygg brud satt mitt emot honom som han totalt råspanade på. Lyckans ost..... Men hon hade pojkvän!!!!! HAHAHAHA så går det när man är ytlig.... eh?


nuså, TV!


alltså, va? hahahaha



(tack evelina)

sega vårdcentralstanter

Varför måste dom på vårdcentralen prata så fruktansvärt långsamt att det kostar typ hur mycket som helst?
Anyway, jag är supertrött. Vaknade halv 8 så jag skulle kunna ringa vårdcentralen i god tid så jag får mitt himla penicillin någon gång. Jag är nog i skolan på fredag, yey! Jag håller redan på att dö av tristess.
Fast, det är ganska skönt att jag är uppe den här tiden för då kan jag passa på att tvätta. Det är rätt mycket lediga tvättider såhär på morgonkvisten så det gäller att passa på. Var just ner med två maskiner. Använde det sista tvättmedlet så jag måste komma ihåg att köpa nytt. Kaviar ska jag ha också! Inte glömma. I allafall så ska jag vara på vårdcentralen idag klockan 13:20. och bussarna jag då kan välja bland går 12:05 och 13:05. Jag vet inte om jag vågar ta 13:05 eftersom jag måste gå en bit från busshållsplatsen sen. + att jag inte riktigt har någon koll på när den är där. Men det känns ju som att jag absolut inte kan åka 12:05. Det skulle kännas, overkill. huh. vad ska jag göra? Jag får ta och åka 13:05 och sharlakansspringa till vårdcentralen.

Jag ska försöka städa idag. Vädra ut det sjuka och in med det friska. Penicillin brukar verka ganska fort och man känner sig snabbt frisk så jag känner mig ändå rätt positiv. Mötte Rikard i trapphuset alldeles nyss och han sa att han bara skulle bli glad ifall det inte blev någon spelning för vår ensemble imorgon och att jag inte skulle känna några skuldkänslor för det. Det var skönt att höra, Rikard är bra han :) Hoppas bara michaela blir frisk snart. Annars blir det ingen musik alls på torsdag. Hon som har sökning och allt snart.. Ajaj! Som sagt, vi ska alltid bli sjuk samtidigt. Världens oflyt! Det är tydligen rätt kyligt ute. Rikard hade cyklat hit och han såg alldeles förfrusen ut. Han påstod att det var - 25 grader ute, vilket verkar stämma nu när jag tittar på termometern. brrr!

Imorse satt jag och var så himla nöjd över att jag inte är laktosintolerant. Jag älskar verkligen mjölk och det var extra skönt att dricka det imorse med tanke på min "skollade" och svidande tunga. Det var som munbalsam. Love it!

Jag tror jag kom på en bra grej. Eller så är den bara dum och helt orimlig. Men jag skulle i allafall önska, att det fanns "drickbrustabletter". Alltså läsk i brustablettform. I sånnadär rör. Tänkte på det när jag tog min dagliga c-vitamin. Det smakar ju lite dricka ändå. Då slipper man ju dessutom att kånka på tunga tunga colaflaskor från affären. Bara att stoppa ner ett sånt där rör i kassen. Sen stoppar man ner en brustablett i ett glas med vatten och vips så har man ett glas fräsh cocacola eller fanta eller vad man nu vill. Då håller sig ju drickan fräsh länge. Kolsyran går inte ur, och alla stora företag slipper ta så mycket vatten från länder som knappt har något. Kan det vara något? Eller finns det redan?

Nåväl. Ska lägga mig på sängen och blunda en stund innan jag måste gå ner i tvättstugan och hänga tvätt.





Till en när och kär.
When darkness is upon your door
And you feel that you can't take anymore
Let me be the one you call
If you jump I'll break your fall
If you need to fall apart
I can mend a broken heart
If you need to crash then crash and burn
You're not alone

Tänker på dig, min vän.


det var ju jävulskt passande.........

Vad roligt med scharlakansfeber!!!!!!
Fixar penicillin imorgon så jag är väl förhoppningsvis back on track på torsdag eller fredag.
Jag förstod det. Är det inte bara barn som ska drabbas av det här? Jag kan heller inte äta för min tunga är knallröd och svider. Jag som har chokladbollar hemma. Det känns som att jag har druckit något för varmt och skållat hela tungan.

GRIIIIIIIIIIIIIIIIIIN och GNÄLLLLLLLLLLLLLLLL.

Jag har blivit utmanad....

jag har blivit utmanad!!

Gå in i mappen Mina bilder (eller den mapp där du har dina bilder)
Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen
Släng upp bilden på bloggen och skriv något om den
Utmana sex andra personer och länka till dem, samt tala om för dem att dom är utmanade!


Ja, vad ska man säga. Bilden talar ganska mycket för sig själv. André, studenten, smått berusad sådär ;)
Jag saknar studenten. Det var roligt. Synd att det bara händer en gång i livet.

Jag utmanar:
pollyanna.bloggspace.se
hannaolsson.blogg.se
olofssson.webblogg.se/
oscarimono.blogg.se/
satanbarbara.blogspot.se

ofräsht

Jävla fan. Jag har feber igen. Jag förstår inte vad det är för fel. Jag brukar inte vara sjuk såhär ofta. Inatt var den jobbigaste natten på väldigt länge. Jag fick för mig att jag inte fick ligga i samma position längre än typ 3 sekunder så jag har verkligen vridit mig järnet inatt. När jag vaknade var lakanet hårt tvinnat och låg nere på golvet och hela sängen var dyngsur av svett. Det luktade fan i hela rummet. Inte så fräsht. Jag som hade tänkt gå och handla idag men jag kan inte för jag mår verkligen pissdåligt. Hm, vad ska jag äta idag då? Jag har verkligen lust att ringa och beställa pizza. De kör hem den åt dig för 20 kr. Skulle vara värt.

Inga pengar på telefonen har jag heller så jag kan inte ringa någon och slöprata. Vill ringa mamma! Jag blir så liten när jag är sjuk. Jag måste städa och diska men jag orkar inte. Fan också!!!! Hatar när kroppen strejkar såhär när man har massa saker att göra. grrr! Fick jag en önskan så skulle jag önska att jag alltid var frisk. Jag hatar att vara sjuk!!!!!!

hemma i piteå

Nu är jag tillbaka i Piteå igen efter en bra helg i Hemavan. Afterski var verkligen som jag tänkt mig. Första gången jag sjungit på något sånt. En bra grej är att man börjar att spela klockan 15 och slutar typ 18. Alltså har man hela kvällen ledig. Det var verkligen som jag tänkt mig. Folk hade täckbyxor, mössor, kannor med öl, stod på borden och stampade på kravallstaketen. I allafall i igår! Jäklar i min låda vilket ös det blev. Jag ska sluta gnälla på AC/DC medleyt. Det går ju faktiskt hem bäst av allt de vi spelar på sånna där ställen, men det är inte det bästa jag vet. Spelandet gick bra.

Michaela fyllde år i torsdags. Så efter spelningen blev det lite firande. Vi drack vin, byggde en koja som vi satt och delade hemligheter med varandra i. What says in Hemavan stays in Hemavan, right? Hur som helst. Jag har ju ingen kamera men jag vet att Michaela tog massa kort så om jag frågar snällt kanske jag kan låna ett par sedan, vem vet ;) Alla i klassen hade köpt en leksaksbil på ICA som vi en efter en gav henne under kvällens gång. Hon är en fin tjej :) Vi åt lite princesstårta och drack kaffe. Jag blev ganska snabbt kalas och jag tycker största delen av kvällen var superduper rolig. Vi bastade, snömulade varandra, vi tog långa och givande pratpromenader, loungade och hade det bra. Mina rumskompisar lyckades på något sätt låsa mig ur rummet. Kanske lika bra det om de ville få någon sömn, jag var så i gasen ;) Hur som helst så fick jag sova med gänget i "äckelrummet". Vi lyckades knipa det största och bästa hotellrummet, tjoho.

Det gick vansinnigt fort att åka bil mellan Piteå och Hemavan faktiskt. Jag tror det beror på det trevliga sällskapet och de otroligt roliga lekarna vi lekte. Jag har skaffat mig en ny favoritlek: bajsleken. Det går ut på följande: att man ska ta en filmtitel/tv-program och byta ut ett ord mot "bajs".(du kan böja som du vill. Bajs, bajsade, bajsar osv) Bajshumor är alltid roligt.

Så t.ex.
Jag vet vad du bajsade förra sommaren.
Djävulen bär bajs
Glasbajsarens barn osv osv.
Det kan bli sjukt jävla roligt och fan vad vi skrattade. Det spårade ur där i slutet och vi började sjunga låtar som:
Maneater = "I´m a bajseater make you work hard" eller Du e min man ="Du e mitt bajs, och jag vet du gör så gott du kan"

Nog om bajs.

Det var i allafall sjukt fint i Hemavan. Vackra höga fjäll som fick mig att känna mig liten på jorden. Jag älskar hotellfrukostar!!!
Det ska bli kul att ta sväng nr 2 i April eller när det nu var.

När vi kom hem i natt blev vi inte överlyckliga över snöhögen jazzarna skottat framför dörren. Kommar man hem klockan 1 på natten helt utslagen och ska behöva skotta 100 kg snö för att fkunna komma in och kunna bära in all musikutrustning in till replokalerna blir man inte kalasglad. Jävla jävlar! Skrattar bäst som skrattar sist säger jag bara ;)

Nu ska jag städa lite, göra mig i ordning och gå på affären. Det var meningen att jag skulle följa med grabbarna in till stan klockan 11 men eftersom att jag fått så sjukt lite sömn de senaste nätterna så sov jag genom ring, dörrbank och allt möjligt. Himla synd för jag ville verkligen med. Måste handla mat och det hade vart trevligt. Nåväl. Det är som det är. Ikväll tror jag att vi ska vi se på melodifestivalen och ha mysigt.


Tack pop/rock för en bra vistelse i Hemavan. Bra jobbat!
och happy valentines day :)


hejdå piteå, hej hemavan!

Idag ska vi till hemavan, tjoho. Vi ska spela på afterski torsdag och fredag. Jag vill verkligen göra bra ifrån mig i hemavan. Jag vill att vi ska ösa! Nu väntar vi bara på att minibussarna ska komma så vi kan börja lasta in alla grejer. Vi kommer nog fram väldigt sent ikväll. Det var meningen att vi skulle åka runt lunch med tydligen pajade bilarna vi först skulle ha så vi har fått hyra nya på macken. Det är bäst jag gör mig någon mat så jag inte åker på tom mage. Då börjar jag lätt må dåligt. Känns jobbigt att lämna lägenheten så stökig, jag vill alltid komma hem till ording och reda. Men, jag får ta det för vad det är.

Vi hörs!
(om vi inte smackar in i en älg och dör men det får vi verkligen hoppas inte händer för det vore väldigt väldigt tråkigt)


gammsmutskläder

okej, rekord! tre inlägg på samma dag. yehaw! 

1 "mysigt-det-här-har-jag-gjort-idag-inlägg"
1 "fy-livet-suger-just-nu-inlägg"
1 "jag-kan-inte-sova-så-jag-skriver-meningslösa-saker-inlägg"
bra kombination där.

Jag känner mig som världens mest ratiga människa just nu. Jag håller på att tvätta mina underkläder i handfatet!!
Jag har tappat bort min tvättstugenyckel som är jätteviktig att ha. Annars kan jag inte flytta min "klump" till det datumet och tiden som jag vill tvätta på. Så nu är jag tvungen att vänta i en hel månad varje gång innan jag kan tvätta varje gång. Klumpen sitter på den 21:a varje månad så jag har EN chans i månaden att tvätta normalt. Ibland har jag turen att kunna låna nångons "klump". Jag vågar inte berätta för vaktisarna och förresten så förstår jag inte vad de säger för de pratar så jäkla brett.
Kaj kan inte prata på normal ljudnivå, Willy är en mansgris som sa att jag skulle rensa fläkten i c-huset trots att jag inte bor där. + att han nyper mig i armarna varje gång han går förbi. Han tycker jag ska komma på hans träningspass.

Nänu, detta giver icke bröd.
åh just, en sista grej bara.

Igår så bakade jag ett supergott bröd. Jag bara måste berätta!

25g jäst
4 dl vetemjöl
5 dl grahamsmjöl
1 äggula
1 msk honung
smör (minns inte hur mycket)
mjölk (minns inte det heller) typ 3-4 dl.
1 tsk salt
2 hackade soltorkade tomater
1 näve hackade oliver


Det blev gudomligt gott tycker jag.
Jag åt det tillsammans med rökt skinka, ost och ruccolasallad.
yummie! gört!

G´natt!


 


ett år sedan

Jag har kommit fram till att det är viktigt att reda ut grejer som händer och på något sätt lösa dem direkt då det händer. Få allt man känner och tycker ur kroppen så de inte spökar och hänger över en i resten av sitt liv. Jag tror det är viktigt att ta allt just med den personen det gäller och inte bara snacka skit tillsammans med sina vänner. Eller visst känns det skönt på ett vis eller två, men jag får inte utlopp på samma sätt för mina känslor om jag får säga det rakt ut till personen det handlar om.

Jag vet att många förstår vad jag syftar på, och jag kan bara inte släppa det som hände. Jag ångrar så grymt mycket, eller jag ångrar att jag inte gjorde någonting. Jag bara tryckte alla undan alla känslor för henne för stunden när jag egentligen hade velat kasta dem i hennes ansikte och säga att jag hatade henne. Jag valde att inte prata med henne, jag kunde inte och jag ville inte. Jag tror inte att alla de här känslorna skulle bubbla upp i mig som de gör nu lite nu och då om jag bara fått skrika på henne. Det tar energi att vara arg på en människa så här länge. Det är svårt att förlåta henne eftersom vi inte pratade om det och inte rett ut det.
Jag och André pratade ju om det och jag sa precis vad jag tyckte, kände och jag fick ut alla känslor. Det känns bra. Jag hatar inte honom. Jag har förlåtit honom.

ugg, jag är så arg så arg och de här känslorna kommer till mig ibland.
just precis nu hatar jag att vara ensammen och jag vet inte hur jag ska bli av med allt det här. Man tycker ju att man ska ha kommit över det vid det här laget.

fast, det känns nog värst just nu eftersom det är ganska precis ett år sedan det tog slut och då allt kom upp. Det var ingen rolig tid, och allt hat och alla tråkiga minnen från det där har besökt mig allt för ofta det här året som gått.
Jag ska försöka verkligen på riktigt lägga det bakom mig nu. Blicka frammåt. Jag har ju hela livet framför mig. Jag behöver inte sluta lita på människor. Människor gör misstag, det är mänskligt. Jag har gjort många grova misstag som jag vill att andra ska förlåta mig för, så.


nattinatt, imorgon blir allt bra :)

Hemavan!


lunchpromenad

Idag var det gammfinsvullenåderoxostmögelsoppgammgammstoorfinådertjock-vädret! Jag fick ett sms av michaela på lunchen där hon frågade ifall vi skulle ta en promenad i det fina soliga vädret och självklart ville jag det :) Det var verkligen jättemysigt och jätteskönt att få sig en promenad. Vi måste ha gått upp emot 6 km i allafall. Första dagen på länge det inte snöade och det var nästan inte ett enda moln på himlen. Det var så vackert med all den nya snön. Helt oförgiftad och vitglittrig. Ah! Vi gick till kyrkan i Öjebyn där det var massa gamla söta hus som jag helt missat. Michaela tog i allafall en bild på kyrkan.




Sen efter fikat så repade vi lite AC/DC. Det funkar faktiskt, Jag är inte överlycklig men det är nästan roligare att sjunga än "kom igen lena" för då vill jag nästan bara dö! Rikard hade varit på stan och köpt en fin present till sin flickvän. Han är förövrigt en sjukt bra och snäll kille. Jag tycker mycket om Rikard! Melker har köpt en allahjärtansdagspresent till sin flickvän och alla bara köper presenter till sina respektive hela tiden. Det får mig att känna mig så otroligt ensammen. Jag saknar kärlek ju.

Imorgon så drar vi poprockare till Hemavan för att spela på afterski! Jag tror det kommer bli dyngroligt. Hoppas bara att det blir samma fina väder som idag. Det blir inge slalom för min del men, det är lungt. Vi är några stycken som inte åker. typ hälften av oss.  Förresten michaela, så vill jag också rodda då vi kommer fram på kvällen/natten. Jag håller helt och fullt med dig.



Jag fick nyss en lampa av en hjärnskadad kille på våning 1.
Vad snällt!


shut up, hush your mouth, can´t you hear you talk to loud?

Jerk it out! Fantastiskt bra låt! Det var roligt att köra!

Ah! Spelningen igår gick förövrigt bra och det var sjukt roligt. Folket var glatt, vi var glada. De dansade och öste så man blev riktigt peppad när man stod på scenen. Innan vi började spela strax efter kl: 23, så gick vi till blackboxen på konsert. De spelade Louise Hoffstenlåtar och de var jättebra. Bra ljud, bra musiker och bra låtar.
Idag sov jag till kl 14:15(!) och jag kände mig ordentligt bakis när jag vaknade trots att jag inte drack en endaste droppe igår. Men en treo gjorde susen. Sen fick jag sällskap till Ica av självaste Jenni :) Tack förresten för att du ställde upp och körade på konserten. Det är alltid lika trevligt.

"Michawaila and the slickers" ;)  har spelat in hela dagen. Jag tänkte på dem när jag vaknade imorse. Då hade de redan hunnit vara flera timmar i studion och spela in. Värsta duktiga. Se till att sova ut imorgon, för ni har nog massa sömn att ta igen. Ska bli roligt att höra inspelningen :)

Jag, Melker och hans flickvän Trisha gjorde pizza till middag.. Den blev förbannat god! Fluffig och helt perfekt.
Sen for Melker till högskolan med bussen och Trisha klippte mitt hår. Det var skönt att få bort lite av det som var nött + att hon klippte upp det en del. Det känns lättare och fräschare helt enkelt.
Sen såg vi på melodifestivalen nere i hyddan. Låtarna var världelösa och programledaren likaså. Jag tål henne inte. Hon påminner mig om den där idol-katrin! fy!



Snart ska jag sova!
för imorgon blir det AC/DC rep.
Vi måste få till det där jäkla medleyt!(?)

I wanna take a ride on your disco stick

Hallåhej, den där raden har ekat i mitt huvud hela eftermiddagen/kvällen Michaela :p

Imorgon spelar vi partyhits på kåren.
Det ska ju faktiskt bli väldigt roligt och förhoppningsvis går det bra också. Hoppas det blir ös, dans och glada människor. Idag har vi repat hela dagen, det resulterar i att man blir rätt slut i huvudet. Jag har dessutom körat i den andra ensemblen vilket jag tycker jättemycket om att göra. De är duktiga och spelar bra hits. Nästa vecka drar vi till hemavan för att spela på afterski.

Ikväll klockan nio så ska de tydligen se på film i hyddan. Sablarns också, för där ville jag se på årets kock som jag väntat på hela veckan. Jag trodde det var någon annan som var sugen att se det med mig, men jag verkar vara klassens enda matapa. Nåväl, nå kan jag se det här hemma i lägenheten också. Det får väl gå utan sällskap. Tänk om ändå Emelie Wallrud skulle vart här. Jag vet att hon skulle vilja se det med mig.


Jag har förresten ett hett tips. Blanda i marsansåspulver i kall mannagrynsgröt och ät det tillsammans med jordgubbssylt. Det blir faktiskt fantastiskt gott. m-m!

Jag vill ha en kamera! Det kommer så många tillfällen per dag då jag tänker, "oooh, nu skulle jag haft en kamera" så varför inte bara köpa en? jag vet, för att jag är pank! Det är ju som roligare att läsa bloggar med lite bilder i. Det är också roligare att läsa bloggar med lite snyggare design. Vadfan har jag? Inget jag gjort själv utan nå gul skitblogg med en stad där uppe? alltså va? grr. Jag vill göra fint, jag vill ha bilder.


jaja, vad är väl en kamera på slottet......


hellyeah

Vi har repat inför hemavan och kårenspelningen hela dagen. Idag kom jag verkligen fram till hur otroooligt mycket rock vi spelar. Visserligen är det bra, roligt och något jag vill bli bättre på men, det är en grej jag vill öva på under sånglektionerna först. Vi ska göra ett AC/DC-medley jag inte alls vill sjunga. Sen är det jättemycket andra svåra, knövliga låtar, fast då har jag ju viktor som kan sjunga det istället, och anton har fått sig en låt att sjunga. Det är jätteroligt för anton gör verkligen låten sjukt bra. Det är Hives - two timing touch and broken bones. Han gör den grymt bra.

Jag har förresten de värsta russinfingrarna jag någonsin sett!!! Jag har just diskat berget av disk som skrikit på mig i flera dagar, och jäklar i min låda. det tog verkligen tid att göra det. Mina fingrar höll på att lösas upp och försvinna.
eu!


Nu ska jag, melker och anton in till öjebyn och handla lite.
Måste ha toalettpapper så att jag kan pilla!


söndag

Min syster har varit på besök här uppe hos mig över helgen, men nu har hon åkt. Det är tomt här :/

Vi har haft en jättemysig helg. Hon kom i fredags, då gick vi och käkare på sunes och sen gick vi och köpte kläder, smink och sånt. Var allmänt tjejiga. Sen på kvällen så åt vi chips och tittade på let´s dance nere i allrummet. Igår så åt vi på paltzerian. Dyrt men gott. Sen tog vi en runda till på stan, jag köpte en foundation. På kvällen såg vi på wall.e tillsammans med ett par klasskompisar.  Världens sötaste film!
Nu har hon i allafall åkt hem, jag skulle tippa att hon snart är hemma i övik.

Jag har just gjort egen pizza. GÖTT! Jag älskar pizza med ruccolasallad på.
Ikväll går det en beckfilm på tv.


RSS 2.0