"åh, bjuder ni på fika? berätta lite om gud"

I fredags när vi var på väg till Kalles och klev ur taxin så träffade vi på några som kallade sig för "Kristna på stan". De stod och bjöd alla packade ungdommar på fika. Man fick bullar, varm saft och korv och grejer. De sa typ ingenting heller. Jag trodde verkligen de skulle passa på att ösa gud över oss men de gjorde de inte. De klappade mig bara på axeln. Snacka om ett otacksamt jobb. Det får inte ens betalt för det. Jag sa i allafall tack.

Vill de som visa att kristna är snälla och bjuder på fika och accepterar alla människor som de är? Även om man är full? Det måste ju vara en tanke med att de står en fredagnatt liksom. De vill att man ska vara full när man träffar dem. Annars skulle de väl stått en tisdag förmiddag liksom och visa att kristna är snälla och bjuder på fika.

Sen när jag vaknade på lördagen såg jag att jag hade infomationsblad om gud i väskan. Så ironiskt. Ligger där och är jättebakis och läser om gud. "åh, jag har syndat. gud jag ansluter mig till de kristna. välsigna mig och förlåt mig" Vill inte driva med de kristna men jag förstår inte riktigt vad tanken är. Jag är nog kristen själv. Jag vet inte. Har inte funderat så mycket på det. Jag ber när jag vill ha en trygghet. Det finns som i mig pga min barndom. Kyrkan och kyrkis och allt vad det var.

Ja, jag vet inte vad jag vill säga med det här inlägget egentligen. Det var ju snällt av dem och jag blev verkligen jätteglad för den där bullen. Tjoho för kristna på stan men. ja. jag vet inte :p Kan inte låta bli att reflektera över hela grejen.

äckel.

Idag har jag verkligen varit svinäcklig och jag mår illa av mitt och viktors prat på bussen på vägen hem. Det är så typiskt mig att tänka på sånt här. Vi frågade oss vad vi helst skulle äta av olika äckliga saker. Typ bajs, kiss, mens och flensost.

Så nu vill jag att alla som läser det här ska svara på det här. Så intressant! Vad äter du helst och vad äter du absolut inte?

(Man får inte blanda ut det med något, man måste äta allt på samma gång och det är din egen skit du äter.) Det blir lite svårt för killar att äta sin egen mens, men då äter ni er mammas istället.
Here we go.

3 liter varmt och nykissat kiss
4 stora illaluktande bajskorvar
1 liter mens
3 dl flensost
1 liter bakis-spya (med touch av galla)

Blir du hungrig?

kalles

Idag var jag på stan med Viktor. Han skulle hämta någon olja till gitarren och jag skulle hämta mitt bakomatkort som jag söp bort på kalles i helgen. Tur att det finns hederliga själar som lämnar in sånt. Det trodde jag inte om folket på Kalles haha. Det finns ju både det ena och det andra där kan jag säga. Det är inte som uteställena i Örnsköldsvik utan det är helt sjukt galet på Kalles. Det är kul att fara dit någon gång ibland sådär men ja. 

Nu ska jag se på "färjan 2", helt ensammen. ratigt.
Sen ska jag öva. 

Tjoho!

let´s dance

Uä, jag vet inte vad det är med mig som är så känslig idag. Känner mig allmänt ledsen bara. Jag har just legat i sängen och tittat på reprisen av Let´s dance. Jag typ bröt ihop när Laila och Tobias dansade sin sista dans. Det var så fint.

 

Just när jag inte trodde att det kunde bli värre på gråtfronten så vann Magnus och Annika och de blev hur jäkla glada som helst. BRÖL jag kände mig så glad för deras skull. Sen börja jag gråta för att jag tyckte synd om Laila och Tobias som egentligen var duktigare på att dansa. Ja jag vet inte. Det finns inte mycket som kan göra mina tårkanaler nöjda just nu. Är det inte det ena så är det de andra.

next star.

Jag är en stolt storasyster!
Det går att lyssna på inspelningen på www.nextstar.se Hon representerar Umeå.
Jag hoppas verkligen att det går bra för henne.

Rösta gör man via mobilen. Det kostar 3, 5 eller 10 kr. Ju mer du röstar för ju mer röster får hon. Sen får massa barn någonstanns pengarna. Minns inte riktigt hur det där var. Childhood någonting. Bra grej i allafall!
Röstar gör man genom att sms:a ex  "Star10 Hanna" till 72900
Juryn har halva makten.

Lycka till gumman. Det är så roligt att ni har så roligt tillsammans.
Love you :)



I´ve got my hands up, so take your aim.

James Morrison - Nothing ever hurts like you.
Skön låt.

Vi hade en bra lektion idag. Jonas, praktikanten hade lektion med oss. Lektionen gick ungefär ut på att "hantera oväntade saker" som kan hända ifall man spelar. Typ att man tvärt ska byta tonart. Transponera i huvudet medan man spelar. (inte särkskillt svårt för mig som sjunger men)

Sen fick vi spela en låt vi aldrig spelat. Han sa "Spela Proud Mary i B" så fick vi göra det. Inga arr, ingen text.
Sen fick vi spela avista. Vi fick en arr på en låt vi aldrig repat och uppgiften var att vi skulle spela upp den direkt. Svårt men nyttigt. Rolig lektion :)

Sen var jag på stan med Viktor, Fredrik och Gustav. Men det slutade med att jag gick själv. Jag ville gå in på massa "tjejbutiker" så jag lämnade dem efter ett tag. Jag köpte hårfärg, en ny foundation och vårskor.  Jag hatar att ha den helt klart vanligaste skostorleken. 38:orna är ALLTID utplockade. Det fanns i allafall en 38:a kvar i den här modellen. Som den färgklick jag är så köpte jag svarta skor. Kostade 349 kr. Inga speciella men, de är i allafall sköna på foten och hela till skillnad mot mina nuvarande skor.



Det är fredag, det betyder att det är "Så ska det låta", tjoho. Det är så skönt att vara här på fredagar. Alla är musikintresserade och börjar inte streta i hopp om att få se "Let´s dance". I Tallhyddan är det "Så ska det låta" som gäller ;)

Jag kan förövrig meddela att det inte blev någon spelning för oss imorgon. Erik hade helt missuppfattat allting. Så nu har jag helt i onödan lärt mig den andra ensemblens låtar. Inte för att det gör särskillt mycket, för det är ju roliga låtar att sjunga. Får lite press bara eftersom att Michaela brukar sjunga dem. Snacka om att ha "big shoes to fill"!

Så eftersom att vi är lediga hela morgondagen så tänkte vi spela in "Good for you". Det blir kul. Vi har inte hunnit spela in något på det viset så det ska bli kul :)


Nu ska jag duscha och ta på mig fräscha, nytvättade och torkskåpsvarma kläder.

skum morgon.

Alltså sjukaste grejen hände imorse. Jag drömde att jag vaknade och gick till skolan helt som vanligt. Det kändes verkligen som att jag var vaken för jag drömde som inget konstigt. Jag duschade, åt frukost, borstade tänderna och gick till fikat klockan 10. Bara basic liksom. Sen vaknade jag på riktigt och då låg jag fortfarande i sängen. Kändes sjukt. Så det har verkligen känts som att jag gjort alla de här morgongrejerna två gånger den här morgonen. Skitkonstigt.

Jaja, nu är klockan snart 10 och jag ska väl ta och gå och dricka kaffe..... igen!

skalbagge i örat?

Jag börjar tro att det bor någon liten skalbagge eller något i mitt vänstra öra. I flera dagar har det kliat så otroligt mycket och det känns som att något lever där. Det killar till hysteriskt mycket och jag måste springa iväg och hämta tops. Det känns lite otäckt. Jag vill verkligen inte kolla upp det för säger doktorn att jag har en skalbagge och massa ägg i mitt öra så blir jag hysterisk och vet inte vad jag skulle ta mig till. De får söva mig först och sen udersöka det. Sen ta bort det ifall det finns där. Vare sig det finns något där eller inte så ska de säga att det inte var någonting och att det var jag som inbillade mig. Så jävla äckligt.

Jag kommer bara att tänka på det Maya och Evelina visade mig på youtube. Jag var tvungen och ringa Maya och fråga vad jag skulle söka på för jag känner att jag nästan måste visa er. Så äckligt. Jag hatar verkligen ljudet som uppstår när de drar ut masken. Det är så NÅKT!

Enjoy!


well done carolina

Okej, det fanns ingen ledig tvättid, men annars skulle jag tvättat också. Jag har i allafall diskat berget med disk, bäddat sängen (trots att jag snart ska riva upp allt då jag ska lägga mig) men ändå. Sen har jag städat och gått ut med soporna. Ah, jag mår så bra nu. Huvudvärken försvann tillsammans med soporna ut i sophuset. Nu är det bara allt det där andra som ska göras. Men, nu är det ju i allafall fint här hemma :)

Imorgon ska jag kliva upp tidigt och baka bröd. Jag SKA göra det. Jag älskar doften av nybakt bröd på morgonen. Jag gillar hemmafrufasoner. Jag älskar hemmafruprogram. Jag älskar pyssel och bak!


Jag hittade en gammal bild på min mosters facebook, på mig och mina kusiner på mammas sida. Syrran var en liten plutt. (Leah var inte påtänkt, men hon fattas gänget) Livet var lätt på den tiden. Ibland vill man spola tillbaka och bara leka. Fick en tvärsläng av nostalgi.




Det blir en tidig kväll för mig ikväll.
God natt och sov gott!

världens gnällstund

Okej, jag känner verkligen att jag vill gnälla lite nu för det är så mycket småsaker som känns drygt just nu.

Jag är less för att jag har så himla mycket tvätt = inga rena kläder. (och jag har slarvat bort tvättstugenyckeln)
Jag är less för att sängen är obäddad
Jag är less för att jag aldrig haft så mycket disk som jag har nu
Jag är less för att våren drar in så mycket grus in i lägenheten
Jag är less för att mina glödlampor går hela tiden så jag måste sitta i mörkret.
Jag är less för att mina värmeljus är slut
Jag är less för att jag inte har någon mat i kylskåpet
Jag är less för att det är sjukt jäkla stökigt
Jag är less för att jag är så himla himla trött och seg i kroppen
Jag är less för att min foundation snart är slut.
Jag är less på att jag har utväxt i håret.
Jag är less för att jag har så ont i huvudet och inte har någon värktablett.
Jag är less för att soporna står och väntar på mig vid ytterdörren.

Jag är less för att jag bara gnäller istället för att ta tjuren vid hornen och bara STÄDA!
Varför måste jag vara så tjock och lat?

JAG VILL ORKA STÄDA, ORKA FARA UT OCH SPRINGA.
Jag hoppas att mitt nästa inlägg kommer att handla om hur fint det är här hemma hos mig och hur nöjd jag med mig själv. Det ska handla om det. Det ska det. (kanske inte kommer fara ut och springa men förhoppningsvis så styr jag upp det här med städandet, tvättandet och diskandet i allafall.


Innan jag sätter igång så ska ni få världens bästa tips på en lugn och fin låt.
Den är så himla himla fin. Texten är kanon!!! Jag har inte lyssnat så mycket på Jeff Buckley förrän nyligen.
Jag har verkligen förälskat mig i honom. He´s brilliant!


Jeff Buckley - Lover, you should´ve come over.
Njut!




balkonglunchar

Usch, idag har jag så blandade känslor. Jag är glad för att det har varit en så sjukt bra dag. Vädret har varit fint, vi satt ute på balkongen och käkade lunch. Fler balkonglunchar säger jag! Sen hade vi första riktiga repet och ensemblelektion på typ flera veckor. Skönt att komma igång igen. Sen är jag så sjukt glad för Antons och Gustavs skull. Anton kom in på rockmusiker och Gustav kom in på studiomusiker. Verkligen grattis till er.

Men jag är så sjukt jävla ledsen för Michaelas skull. Jag mår så dåligt när jag tänker på det. Hon har verkligen lagt ner så mycket tid och själ inför sökningarna. Sån jävla otur :(

En liten hälsning till Michaela:

Jag vill att du ska veta att jag är så ledsen för din skull och att jag saknar din närvaro. Du är så sjukt duktig och du förtjänar verkligen en plats på studiomusiker. Behöver du en tjejkompis att prata med om vad som helst, så kom och knacka på eller ring mig.

Nu ska jag laga lite middag och bege mig till min goda granne Anton. Vi ska käka och se på "Vem vet mest".

Ikväll är det "halv 8 hos mig" och "house". Yes!


Fick förresten en skum och bra men bökig låt på ensemblen.
Jeff Buckley - Grace. Lyssna, den är jättebra!



ceramic city chronicles

Bra album, kolla upp det.
Sjukt skön musik.

Värstaste bra vädret det har varit idag.
Jag har suttit ute i solen på balkongen med Anna och Jocke och druckit kaffe. Anna bjuppa! Sen tog vi en liten promenad och jag trodde det var varmare ute än vad det var så jag gick bara i tjocktröja. Vilken miss. Solen gick i moln på hemvägen så jag frös som tusan. Jag gör ofta så. Mamma, det är nog så jag blir sjuk hela tiden. Jag inbillar mig redan att det gör lite ont att svälja. Hur ska det gå om det blir partaj ikväll? Jag måste ju kunna svälja för annars blire inge vin för mig.

Jag är så sjukt nyfiken hur det går för alla som söker.  Är inne på Michaelas blogg typ varje timme för att kolla om hon skrivit något ;) spääännandeeeee! pirrpirr!

Nu ska jag gå till skolan och sjunga och spela lite piano. Jag upptäckte just att jag har en bra sångdag idag. Det går lätt att sjunga och det låter bättre än det brukar göra. Bäst att utnyttja det här nudå.

tjing och fjong.



tillbaka på framnäs

Nu är jag hemma i Framnäs igen och sitter nere i hyddan och inviger nyfin datorn. Skönt ändå att vara tillbaka. Jag gråter inga tårar för det är ju ändå snart påsklov och då kommer jag ju hem igen. 

Jag glömde förresten att kasta rosenblad över igårkväll. Jag och ett gäng fina brudar hade köpt massa god ost och marmelader som vi åt, vin till det då. Sen såg vi på "så ska det låta" tillsammans. Det var fantastiskt mysigt. En bra avslutning på den annars rätt tunga men superfina dagen.

Jag sitter och tänker på alla fina duktiga klasskompisar som är på högskolan och söker. Jag håller verkligen alla tummar för dem. Även om jag hemskt gärna skulle ha dem kvar här på framnäs nästa år så vill jag deras bästa såklart och vill verkligen att de ska komma in. Så jag skänker dem en stor fin tanke med guldkant. Från djupet av mitt hjärta, lycka till! :)

begravningen

Peters begravning var så fin. Familjen är så fin och så många bryr sig. Det finns så mycket att säga om hur det var och hur det kändes så jag skulle aldrig kunna få ner alla känslor i skrift.

Det gick ganska bra att sjunga, trots att tårarna strömmade ner för kinderna. De sa att de tyckte det var bra och det är för mig det allra viktigaste. Det är svårt att göra sitt bästa i en sån situation. Vi gjorde bort sångerna relativt snabbt så vi fick gå ner och sätta oss med de andra och bara vara ledsna.

Tack snälla Marianne, Evelina och Jenni för att jag fick sjunga på denna fina och minnesvärda stund. Det betydde otroligt mycket för mig.



Jag älskar dig Evelina Byström och jag beundrar din styrka.
Love you now and always.

porr och köttkorv, ugg!

Gud så köttkorven jag åt ikväll gav mig halsbränna. Eller det kan kanske bero på all den senap jag åt till + allt kaffe jag hällt i mig idag... kanske...  Köttkorv, det låter sådär lagomt slaskigt och äckligt men jag måste säga att det är riktigt gott. Som julkorv, alla älskar väl julkorv?

För ett tag sedan så pratade jag med Gustav om att det är äckligt att sitta och äta mat och samtidigt titta på tvprogram som typ sjukhuset eller doctors samtidigt. Eller typ animal planet! USCH.
Då kom Gustav på att det äckligaste borde ändå vara att titta på porr samtidigt som man äter korv....
Så jag tänkte på porr när jag åt köttkorven idag. Ugg! Det var verkligen ofräsht. Jag fick kämpa med den. Den blev svår att tugga.


Habbahabba, stopp och belägg. Hyra Carolina kostnadsfritt i två veckor? Vettu he gå ju int!




God natt!




positiv energi

10 recept som omvandlar trötthet, stress och rädsla till livsglädje, styrka och kärlek.

1. Väck din inution och föryngra dig
2. Hitta en fruktbar andlig väg
3. Utforma en energimedveten inställning till konst, motion ioch hälsa
4. Alstra positiv känslomässig energi för att motverka negativitet
5. Utveckla hjärncentrerad sexualitet
6. Öppna dig för flödet av insperation och kreativitet
7. Skratta, pyssla om dig och upplev förnyelse på retreat
8. Locka till dig positiva människor och situationer
9. Skydda dig mot energivampyrer
10. Skapa överflöd

Jag har lånat en bra bok som heter "Positiv energi" och är skriven av Judith Orloff. Det står mycket vettigt i den.

"I positiv energi så får du lära dig hur du drar ner på tempot för att hitta din egen personliga livsrytm. Vore det inte underbart att kunna känna att livet är på dina egna villkor och att du är helt och fullt närvarande?"
JOTACK!

Även om man redan vet och förstår själv mycket av det som står i den så blir man så taggad och full av just positiv energi.
Det känns som man har hela livet framför sig, att det är fantastiskt och jag kan göra det till precis vad jag vill. Det är mitt och jag lever för min egen skull. Jag är själv huvudpersonen i mitt eget liv.

jag, min syster och bajs

Idag har jag och syrran suttit och fulat oss i camen. Jag kom helt osökt att tänka på bajslåten vi spelade in med camen för drygt ett år sedan. Jag känner en påträngande nödvändighet att bjuda er på denna högst mogna inspelning.







Jag måste också inflika att vi har sjukt roligt tillsammans och att jag älskar henne :)
(Ja, jag ser trött ut. Jag ÄR trött)

God natt!

I will never be your stepping stone

Jag lyssnar jag på Duffys album Rockferry.
Jag gillar "Stepping stone". Den låten ger mig styrka.


I will never be your stepping stone
Take it all or leave me alone
I will never be your stepping stone
I'm standing upright on my own





Jag åker hem till Örnsköldsvik idag,
kommer tillbaka till Framnäs på Lördag.

det där med musik och piercings

Alltså, ibland är det så svårt när folk frågar mig vad jag lyssnar på för slags musik. Jag vet inte själv. Jag kan aldrig ge ett direkt svar för att det varierar så sjukt mycket från dag till dag. Som igår, då hade jag en ABBA, Whitney, Madonna-dag typ. Sånt är kul att lyssna på när man städar. Sen kan jag också gilla att sjunga en viss sorts musik som jag ändå inte helst sitter och lyssnar på. 
Hur som helst, idag känner jag mig lite "soulig och funkig".

Så dagens musiktips blir:

Jarle Bernhoft - Streetlights
Ole Börud - The vow
Otis Redding - Hard to handle


Idag så provade jag att stoppa in piercingen i läppen. Det var ändå länge sedan jag tog ut den. Hålet hade inte vuxit igen, så jag fick igenom den. Men jag kom fram till att det är så skönt att vara utan. Det är så skönt att tvätta ansiktet utan "hinder" ;) Så jag slängde alla piercings idag. Det var nästan sorgligt för de har ju trots allt suttit i min läpp ända sedan 7an. Lite vemodigt ändå, haha.


Hejdå piercing!


Nu ska jag springa ner till skolan och försöka hitta ett ledigt pianorum.
(Förresten så hittade jag ännu en nattfjäril mellan fönstren imorse. Skitfjärilar!!!)

nattfjärilar

Jag fattar inte. Igårkväll hittade jag en nattfjäril mellan fönstren, alltså emellan de två glasen. Så jag släppte ner persiennen jättehårt, jag fick nästan dåligt samvete. Sen när jag vaknade idag så såg jag två nya fjärilar mellan samma glas. Alltså, va? De var verkligen inte där igår!! Hur snabbt växer de egentligen? Har de lagt ägg mellan mina fönster så de kommer ploppa upp små fjärilar där lite då och då? Hoppas det är slut på dem nu. Jag dödade i allafall de två nya med med hjälp av persiennen. Den hår gången drog jag dem upp och ner typ 10 ggr. Måste sett skumt ut utifrån. Jag står och drar som en galning och mimar "dö dö dö". psyco!

Igår lånade jag och Melker Monopol från biblioteket, som vi förmodligen ska spela någon gång senare i eftermiddag.  Det var ju typ 100 år sedan man spelade det. Jag var alltid fingerborgen.

Sen är det Wipe out och Sanningens ögonblick ikväll som vi nog tänkt se. Det blir lite av en personlig premiär med Wipe out, för det har jag aldrig sett. Men sanningens ögonblick brukar vi ändå ofta se i hyddan. Det är så pinsamt ibland.


Melodifestivalen igår var i allafall katastrof, Sverige är katastrof. Det är allt jag har att säga.

sköna lördag

Åh, vilken skön lördag jag har. Jag vaknade tidigt och gjorde frukost, duschade och fräschade till mig lite. Plockade undan lite saker och bäddade sängen och så. Sedan drack jag en kopp kaffe och tittade på tv en stund. Efter det gick jag ner till skolan och satte mig i ett pianorum och övade i nästan två timmar. Nu sitter jag i biblioteket och har nyss läst lite och nu så tänkte jag att jag skulle sätta mig vid datorn och spela lite skissa och gissa på passagen. Festligt!

Jag älskar att det är så varmt ute. Det är nästan 10 + och snön bara smälter. Love it!
Våren kommer. Är det på våren man blir extra kär eller hur är det? Visst är det väl då det ligger extra mycket kärlek i luften? Hoppas kärleken kommer till mig i vår...  Eller hoppas jag på det egentligen? Jag vet inte.

Ikväll är det ju final i melodifestivalen. Tro hur många jag får med mig till hyddan för att se på det.
Jag vet inte riktigt vem jag vill ska vinna. Det var ju verkligen mycket skit i år. Nog för att det har varit det de senaste åren men, det är ju melodifestivalen hallå, det är ju tradition. I allafall för mig.


Jag åker förresten hem ganska tidigt nästa vecka. Jag har inga lektioner pga. alla sökningar.
Det känns bra för då hinner jag öva ordentligt inför begravningen hemma. Jag vill att det ska bli perfekt. Det känns så otroligt viktigt för mig.

kolla tokig unge

Melker visade mig ett klipp igår på en liten tjej som improviserar text till en bok med massa bilder på kattungar.
Hon är galen, titta själv!




man kan slicka på mitt golv

Awesome! jag har städat lägenheten på riktigt för första gången på flera månader. Har aldrig varit så noga tror jag. Skurade t.o.m toaletten. Sen torkade jag av lampan ovanför köksbordet så nu slipper det ramla ner damm i min mat. Fantastiskt huh?

Jag förtjänar en klick glass och vila på sängen.


gubbjävel.

Idag när jag var jag och handlade på ica och när jag var på väg mot kassan (hade typ 3 varor i handen), så såg jag i ögonvrån hur en gammal gubbe kom småjoggandes emot samma kassa som mig och verkligen snirklade sig in i sista sekunden, före mig. Jag blev så förbannad!!! Han hade världens största vagn och hur mycket mat som helst i den. Jag hade lust att sparka, klösa och slå honom.  Kunde han verkligen inte låta mig få ställa mig före honom, jag skulle kommit före honom om han inte börjat jogga. Han segade hur mycket som helst och såg ut att vara typ 100 år gammal!

Må hända att jag överreagerade men, det är en känslig period i månaden för mig just nu och alla känslor blir typ 10 gånger starkare. Men visst hade jag rätt att bli irriterad? Eller? 


hallå, dragningskraft?

Idag var det så sjukt vindstilla och det såg ut som att jordens dragningskraft helt plötsligt slutat fungera. Så alla snöflingor stod som stilla i luften. Efter skolan så gick jag, michaela, melker, gustav och fredrik till affären. På vägen dit lekte vi lite "följa john". Det, var ju ett tag sedan man gjorde det. Sist var nog på en fotbollsträning med hägglunds och det mina vänner var ett antal år sedan.

Jag längtar så sjukt mycket till sommaren. Sommaren här på framnäs är så fin. Jag längtar tills vi kan sitta vid grillplatsen nere vid vattnet och grilla, dricka gofin-öl, lyssna på musik, spela gitarr och sjunga tillsammans.. Jag blir alldeles varm i kroppen när jag tänker på det.

Imorgon ska jag kliva upp tidigt. Jag tog en ofrivillig sovmorgon imorse så jag tänkte att jag kompenserar allt genom att kliva upp typ 6 imorgon. Vi har typ inga lektioner imorgon så jag tänkte passa på att öva största delen av dagen.



Uppdatering kl: 01:03
YEEEEHAW hohoho jag har vunnit två matcher i Betapet!!! Jag fick jättemycket poäng!!! Första gången på jättelänge jag spelar och jag hade glömt bort hur kul jag tycker att det är. Det kanske var dåligt av mig att ge mig in i Betapetvärlden igen eftersom jag hur lätt som helst kan sitta uppe en hel natt och spela. Men, nu får det vara bra för ikväll i allafall..... eller, kanske bara en match till?

G´natt!

inget pillande, inget saftdrickande

Spårlöst på tv4 gjorde just så att jag använde upp min sista toalettpappersrulle till tårtorkning.
Dålig framförhållning! Nu måste jag ju hålla mig tills imorgon. Eller så måste jag gå ner till allrummet ifall jag vill pilla.
På tal om pilla!, det var en kvinna i "halv 8 hos mig" som kallades för Pilla. Det tyckte jag var roligt. Jag skrattade högt och var jättebarnslig i min ensamhet.

Jag vill också påpeka hur sjukt dålig jag är på att läsa böcker, eller ska jag säga bra? Jag vet inte. Jag kan inte börja läsa en bra bok och fördela läsningen på ett par dagar, alltså några kapitel om dagen. För jag kan inte slita mig så jag måste sträckläsa i en hel dag istället.... Jag får så himla ont i ryggen. Idag har jag läst konstant sedan jag slutade i skolan. Med stopp för "halv 8 hos mig" och "spårlöst". Nu ska jag snart återuppta läsningen, jag har bara ett par kapitel kvar. tjoho!

Jag läser förresten Liza Marklunds bok Gömda. Jag vet att det har varit sån debatt om den på sistone och alla verkar ha läst den så jag kände att jag inte ville vara sämre. Jag vet egentligen inte alls vad debatten handlar om. Har för mig att det var något om att hon ljugit om något? hm. Jag väntar med att ta reda på det tills efter jag läst boken. Jag vill inte att något ska förstöras.

God natt!

dagens middagstips

Okej, nu ska jag vara snäll och dela med mig av ett grymt recept på kycklinggryta. Jag lagade det till lunch idag. Jag blev såååååå nöjd. Here we go.

En stor kycklingfilé. (Skär i bitar.)
1 paprika (skär i långa tunna strimlor)
2-3 dl Kokosmjölk
1 dl Creme fraiche
1 msk Sweetchillisås
½ dl Multivitamindryck
Skalet från 1 limefrukt
Finhackad chilli efter behag (jag tog en halv typ)
Paprikapulver
Svartpeppar
Salt


Jag åt det tillsammans nudlar (billigt)
men det blir nog gott med ris också skulle jag tro.

himlagott

Har verkligen fastnat för Kobbs te "himlagott".

Svart te från asien blandat med blåklint och apelsinblomma.
Kvitten, persika och grädde står för den himmelska smaksättningen.



liten emil på linje 100 = högljudd!!!!!

Nu sitter jag hemma i framnäs och pustar ut framför datorn. Jag måste säga att bussresan inte var den behagligaste jag varit med om. När jag hoppade på bussen i Örnsköldsvik så satte jag mig någonstanns i mitten. Tänkte inte på att jag satte mig framför en liten kille på, ja vad vet jag? 2-3 år kanske? Det fick jag ångra ordentligt.
Jag vet inte huuuuur länge och huuuuur högt att skrek och var jävlig. Det var inte ett "lättsamt och vanligt" skrik som är nog jobbigt utan han typ skrek och krystade på samma gång. Det skårrade! så jag satte på mig hörlurarna jag hade med mig och skulle börja försöka se en film eller så men hörlurarna satt inte riktigt åt så bra som jag skulle velat och istället så fungerade lurarna som en slags resonanslåda för ungens skrikande så det blev värre. Jag skulle velat haft sånnadär AS till hörlurar just då.

Men, jag höjde i allafall volymen hur mycket som helst i hörlurarna vilket jag också fick ångra då tanten som pratar i mikrofonen plötsligt blev sjukt hög "HEEEJ OCH VÄÄÄLKOMNA OMBOOOORD!!!!" Jag fick panik och slog av mig hörlurarna snabbt som fasen och råkade slå till min bussgranne. Just snyggt!

Hela vägen till Umeå var ungen jobbig. Mamman var ung och orkade inte med att deala med barnet. Det kanske är en typisk mammagrej. Att lära sig koppla bort skrik och tjat. Men jag som inte är van, jag höll på att gå under. Väl i Umeå så skulle vi tydligen byta buss. YES tänkte jag och bytte buss, nu slipper jag kanske sitta framför dem. Men tror ni inte att de satte sig snett bakom mig istället? Det lät lika jävligt där! jag som hoppades så innerligt att de skulle av i Umeå. Men tji fick jag. De hoppade av på Piteå bussation, precis som jag. Vilken turgumma jag är.

Jag träffade i allafall Anton och Emelie på bussen som också bor här i fagotten så vi splittade en taxi på tre. Det var ju faktiskt lite tursamt sådär.

Nu ska jag packa upp väskan och lägga mig i sängen och läsa en bok.

kristna = högljudda?

Ikväll har jag varit och firat Stinas och Victors förlovning hemma hos victors föräldrars lägenhet. Eftersom de är kristna så har de ju såklart en del kristna vänner och GUD så de levde om. Jag tänkte på alla stackars grannar. Jag vet inte om det bara var en slump att alla var kristna eller så. Men det lät lite som de var på fyllan och helt kadääng.. fast alla var jättenyktra! Jag är duktig på att generalisera och så. Fel, jag vet. Men, det var typ det värsta ljudet jag varit med om. Annars verkade de ju trevliga och så, men, ja som sagt. Skriiiiikskratt!

Det var i allafall mysigt att få träffa Stina på riktigt sådär :) Träffade henne bara i förbifarten sådär under Santanakonserten tidigare i veckan. Hon och Victor är så fina mot varandra. Fint par. All lycka och välgång önskar jag dem.


säg vad jag ska göra

... med mitt hår. Jag är jätteless på mig själv. Jag kan inte bestämma eller se vad jag skulle kunna passa i.
Snälla hjälp!
(säg inte lugg för det går inte med mitt strethår)

Ursäkta posecambild men jag gatt ta en lite snabbt så ni kan se hur det ser ut. Det bara hänger men jag är för feg för att göra något åt det. Men, jag borde, MÅSTE!
Är det för långt och för blont?


män som hatar kvinnor

Igår så var jag, evelina, maya, lisa och emelie på bio och såg "män som hatar kvinnor". Jag har inte läst boken så jag kan som inte jämföra boken och filmen med varandra. Det är ju lätt att tycka bättre om böckerna än filmerna, ofta är det så. Men som sagt, jag har inte läst boken och tyckte filmen var kanonbra. Sista halvtimmen tappade lite tempo eftersom att det var massa frågetecken som skulle redas ut, men det tyckte jag var skönt efter att man suttit och spänt sig i nästan två timmar!


.
Trailer från filmen


Åh, jag tror det var i förrgår jag blev så sjukt irriterad på en kvinna soms tod vi samma busshållsplats som mig. Jag tror inte hon var sjuk på något sätt eller hon såg då rätt frisk ut. Ingen störning tror jag. men, hon var så himla pinsam!!! Jag ställde mig typ 4 meter ifrån där hon satt.. Jag riktigt kände hur hon glodde på mig. Läääänge! Så jag vände mig mot hennes håll och tittade tillbaka och hon vek inte bort blicken utan fortsatte glo. Ni vet ju hur det är, man vill ju inte titta på en främling för länge och eftersom att inte hon vek bort blicken var ju jag tvungen att göra det. Hon bara fortsatte att glo!

Sen kom det en en liten kille och ställde sig emellan henne och mig. Skönt tänkte jag då liksom eftersom att hon satt så hon längre inte kunde glo på mig. Då STÄLLDE sig kärringen upp och ställde sig så hon kunde fortsätta glo!! ALLTSÅ VA?!?! Hur som helst så skulle vi på samma buss. Bussen var typ tom och det fanns jättemånga platser med sätet åt rätt håll, alltså så man inte behövde åka baklänges. Men då satte hon sig mitt emot mig, baklänges. KUNDE HON INTE BARA TAGIT EN BILD? 
Så jävla fult!

Nu ska jag sätta mig och försöka lära mig spela gitarr. Bäst att passa på när syrran är borta annars skulle jag aldrig fått någon tid att öva på. Vi har bara en bra gitarr och den får jag aldrig se röken av då hon är hemma. Tänkte jag skulle försöka mig på the cardigans - live and learn. Sjukt bra text. Lyssna på den riktigt ordentligt om ni inte redan gjort det.

rix morgon zoo?

Nej, jag känner mig som världens dummaste. Jag trodde verkligen det hette Rix morgon SOL. Men nu ser jag på en bok hanna har som heter "Gerts fredagsfräckisar" att det heter Rix morgon ZOO. Va? Alltså hela min värld skakas om. Jag känner mig så lurad. fy, kan ingen trösta mig genom att säga att den trodde detsamma?

Igår var jag och Maya på folkan. Jag hade fått i uppgift att försöka göra något med scenen inför santanaspelningen så jag frågade maya om hon kunde hänga och hjälpa mig. Det var jättesvårt och fanns ingenting som vi tyckte passade så vi köpte ett stort överkast som vi tyckte såg: "total santana ut" Sen klädde vi in medhörningen med det. skiiiiitasnyggt.
Sen fick jag även rodda en stol åt oscar på en låt. Jag kände mig så extremt viktig.

Nä, men de spelade jättebra och det var en bra konsert, verkligen. De var så snygga, särskillt Rebecca. Hon var verkligen superfräsch. Sen efter spelningen så drog vi på Olearys där det sög hårdare än hårdast. Eller det kanske var för att jag var nykter och allmänt low, jag vet inte. Det var helt enkelt jätteovärt att åka dit. Jag ångrar att jag inte åkte hem. Jaja, jag fick ju hänga men människor jag tycker om.

André fyller 20 år idag, så jag skickar ett stort stort stort grattis till honom.
Gammstök.

Dessutom ett stort grattis till Stina som har förlovat sig och ska gifta sig till sommaren :)


Nu ska jag snart gå ut på en promenad med Evelina och vovven så jag måste  klä mig ordentligt.
och äta fil.


santana

Okej, jäkligt bra folk spelar jäkligt bra musik på folkan kl 19.
Santana tribute, 100 kr, Kom kom kom!

moder natur, borde få spö

Okej, jag hatar all denna snö som vräker ner från himlen. Det räcker nu! Nu är julen och nyår och alla snöhögtider förbi. Folk har hunnit åka slalom och allt sånt där. Nu tycker jag att allt ska börja smälta. Jag vill ha vår!

Idag har Anton varit här. Vi lagade en finfin tacopaj med fint "galler" på och lekte fjantiga lekar.
Tänk så lättroad man kan vara. Han är en bra vän, så otroligt lättsam.

Vill någon ge mig ett sommarjobb så går det bra.

God natt!


världens bästa

Har inte skrivit i bloggen på ett tag. Det har varit så mycket sedan jag kom hem. Det har varit en väldigt tung helg, men samtidigt fin på något sätt. Vi har umgåtts (nästan) allihopa en del och jag har verkligen förstått, även om jag alltid vetat det, hur mycket jag älskar mina vänner. Vi kommer alltid att hålla ihop, jag vet det. Nästan alla människor säger att  "de har världens bästa kompisar" osvosv men jag tror på riktigt att jag har det.

Jag kan inte sluta förundras över hur snabbt saker och ting kan sprida sig, men jag vet att inte hela sanningen sprider sig och att många drar egna slutsatser kring allt. Det är orättvist.

Jag älskar dig,
VI älskar dig och finns för dig
och din familj.

Nu ska jag och min lillasyster se på film och jag ska locka hennes hår i pyrttesmå lockar. Hon vill egentligen inte men det vill jag och efter som att jag är äldst så bestämmer jag. så.


RSS 2.0