hemavan

Det var ett tag sedan jag uppdaterade bloggen men jag har varit så sjukt upptaget. Ska bättra mig mamma.

Hemavan var kung! Det var verkligen mycket roligare än förra gången vi var där. Vi fick bo i en stor lägenhet med bastu, bubbelbad och jättefin utsikt mot fjällen. Jag älskar norrland, det är så vansinnigt fint. Jag hade glömt hur vackert det var. Man känner sig verkligen sjukt liten på jorden när man åker förbi alla fjäll. Afterski-spelningarna gick jättebra och det var drag som fan.

Nu sitter jag i hyddan. Idag har vi städat och flyttat runt lite grejer så det ska vara fint inför nästa vecka då alla sökande kommer hit. Vi har stilat till det lite, dvs tagit bort tvålen som det står "säd" på och gömt bort "fmmk"-affischen med en kuk på. Fmmk står för "för män mot kvinnor". Inte okej ;)

Ikväll ska vi bänka oss i sofforna för att se Sverige - USA. Jag är taggat till tusen.

gjort mig själv mörkrädd

Jag känner mig faktiskt värdelös. Har gjort mig själv jättemörkrädd .Jag låg och tänkte på hur jag skulle kunna skrämma någon i tallhyddan nu. (ifall någon mot all förmodan skulle råka ha vägarna förbi tallhyddan såhär dags)

Jag tänkte i allafall på att jag skulle gå ner till hyddan och inte ta av mig skorna eller något så att mitt offer inte skulle tro att det var någon där. Sen skulle jag gå in på toaletten och låsa efter mig. Sen när denne kom skulle jag ta en sjukt lång och låg ton med den läskigaste skorrigaste rösten jag har och bara låta hur länge som helst. Sen skulle jag samtidigt smälla i toalettlocket och slå och sparka på väggarna. Det skulle väl vara lite läskigt? Helt ohållbar plan men, ja säkert läskig.

Sen började jag tänka på ifall det skulle låta så här inne på min toalett hemma hos mig. Jag skulle dö av rädsla. Sen har allt bara spårat och nu sitter jag här ensammen och är dödsrädd. hjälp. Bra Carro, well done!


På torsdag åker vi till hemavan för att spela på afterski.
Hej och hå, hur ska det gå? Hoppas det blir kul.

porr

Hah! Made you look!

Nu är det sista veckan att kunna rösta i talangtävlingen "next star"
så jag passar på att göra lite reklam för min syster som är med och tävlar som finalist nr 4. Så jag tänkte göra ett sista försök till att kanske ge henne lite fler röster.

Rösta genom att sms:a till 72900
STAR10 Hanna (ger 50 röster) kostar 10 kr
STAR5 Hanna (ger 20 röster) kostar 5 kr
STAR3 Hanna (ger 10 röster) kostar 3 kr



love you, hanna.
ledsen att jag inte kan komma till luleå och lyssna på dig i helgen :(
men jag sjunger för dig i hemavan.
jag ska sjunga "hot stuff" för dig för du är smokin hot!

på framnäs

Åkte klockan 10:35 från Övik. På bussen hann jag rädda en söt tant från att ramla, störa mig sjukt mycket på min jättehåriga bussgranne som killade mig hela vägen till Piteå och bli attackerad av en galen hund.

Nu sitter jag hemma i framnäs och ska snart gå och kolla om C-huset har något spel man kan låna. Jag ska till Rickard och Lucija ikväll och spela spel, se på tv och dricka vin. Det verkar tomt här på framnäs så det blir nog bara jag och dem. Jag är den enda av oss poprockare som inte vart där så det ska bli jättekul. 

Hoppas det kommer lite folk till framnäs imorgon så jag får lite robinsonsällskap ;)

tandis

Igår var jag uppe med tuppen klockan halv 7 på morgonen. Jag hade tandläkartid strax efter 8 så det var inte så att jag klev upp så tidigt bara för att jag ville. Det kändes som att min tandläkare var en praoelev eller någonting för allt gick fel kändes det som. För det första så brukar man väl bara ta två bilder på varje sida? Hon bökade på och tog typ 5. Hon hedde den där grejen så långt in i munnen att det blev omöjligt för mig att ha den där utan att köjas(?) ihjäl mig. Det gick till slut i allafall.

Jag hade ett hål i allafall, himla typiskt. Fast det visste jag nästan sedan innan för det ilar lite ibland när jag äter godis eller något. Tandläkaren var sjuuuukt våldsam med den där lilla metallkroken. Var det inte redan hål i mina tänder så kändes det verkligen som att hon gjorde hål med den där. Eller inte ens hål. Jag var säker på att tänderna skulle spricka, gå av. Dessutom stack hon mig i tandköttet flera gånger. Sen fick jag den där morotssörjan på tänderna och blev tillsagd att inte äta eller dricka på en timme..... Vad less jag blev för jag var verkligen aphungrig tänkte inte på att äta frukost innan jag for dit. Hur som helst så tjuvdrack jag en drickyoughurt.

Sen tog jag bussen till Järved och hälsade på Robin som låg och sov. Inte för att jag klandrar honom. Det skulle jag också gjort om inte jag skulle vart tvungen att gå till tandis.

På kvällen så åkte vi till Anton och typ lyssnade på musik och inte gjorde så särskillt mycket. Rebecca sökte skolor och vi tittade på, typ. När vi åkte därifrån så kom de på att de skulle leka en jätterolig lek. Oscar som körde bilen saktade ner farten och sen skulle anton hoppa ut från baksätet, springa ett varv runt bilen och hoppa in igen. Fantstiskt, vilket trick alltså! Oscar körde frövrigt över antons häl, hur man nu lyckas med det.
Sen så kom Oscar på att det skulle vara fränast att han som körde gjorde likadant. Så Rebecca fick styra och Oscar hoppade ur bilen och sprang runt ett varv och tillbaka in igen. Kände mig en aning lättroad.


Nu ska jag snart gå ner till moster Jo-anne och tvätta lite kläder. Har jag tur kanske hon har någon fräsig tvättmaskin som fascinerar mig.


en dum marängtant

Igår när vi var en sväng till Malå så var vi in på en resturang/caté där jag såg en maräng som osökt fick mig att tänka på en störande grej som hände för ett par somrar sedan. Jag har inte riktigt fått utlopp för den grejen ännu.
Hur som helst så tror jag att jag var på stan med Rebecca. Vi satt uppe på Blåbär. Fast, det måste varit ganska länge sedan känner jag nu när jag tänker efter. Det var innan gallerian blev Oscarsgallerian i allafall. Jaja, sak samma.

Jag hade i allafall köpt en såndär chokladdoppad jättemaräng som jag var sjukt sugen på. När vi satte oss vid bordet så råkade jag stöta ner min maräng från bordet så den hamnade på golvet och gick i två delar. Jag blev skitless och tänkte "jag ska fan i mig äta den där marängen trots att den legat på golvet. tresekundersregeln".

Precis när jag böjde mig ner för att ta upp den så såg jag en tant med rullator komma småjoggandes mot marängen och "svisch" så körde hon över den så den bara blev till pulver.
TANTJÄVEL. Hon saktade verkligen ner efteråt och jag riktigt kände att det var med flit. Varför skulle någon göra så?


Hur som helst. Ikväll blir det till att spela Geni.
Vi har spelat det två kvällar i rad så ikväll blir tredje gången.
Jag och Catarina vann i förrgår yey!, igår vann farmor och farfar.
Jag är så nöjd över att pappa inte vunnit någon gång för han vinner hela tiden. Det är jobbigt för ingen blir så nöjd och uppblåst som han blir.


Imorgon åker jag hem till Örnsköldsvik.


glad påsk

Nu är jag framme hos farmor och farfar i Lomselenäs. Jag måste ändå säga att det börjar kännas bättre. Det är skönt att vara här och bara ta det lugnt och bara umgås. Lovet kanske inte blir så värdelöst trots allt. Jag har t.o.m fått ett påskägg. Jag kommer aldrig bli för gammal för det.  Jag har suttit och jäst framför TVn hela dagen medan de andra åkte till Sorsele och handlade osv.. Det går så mycket bra på TV kring påsk.

Bussresan gick bra, jag fick sällskap av Fredrik hela vägen till Storuman så det kändes bra. Annars är jag lite feg och virrig så jag skulle säkert hamna någon annanstanns ifall jag åkt själv.
Bussen ifrån Lycksele till Storuman var inte alls nå kul att åka. Han som körde körde inte behagligt alls. Fort och slarvigt och det vart som jobbigt att sitta eftersom man var tvungen att som hålla balansen för att stanna kvar på sätet.

När jag är här uppe slappnar jag verkligen av och laddar upp batterierna. Det blir som healing för kropp och själ. Jag är glad att jag åkte hit.
Vi åker hem till Örnsköldsvik på måndag. Då stannar jag där t.o.m torsdag så åker jag hem till Piteå på fredag. Det kommer verkligen bli mycket flyga och fara. Igår åkte jag från Piteå och hit till Lomselenäs, sen till Övik på måndag och tillbaka till Piteå på fredag. Sen på torsdag så åker vi till Hemavan för att spela på after ski och sen då tillbaka till Piteå. Ujuj.

Ikväll ska vi mysa och se på "så ska det låta".
Det passar mig fint.

Glad påsk för tusan!


rädda mitt påsklov.

Det är snart dags att lämna framnäs för påsklov. Det har inte börjat bra. Mamma ringde och var jobbig och jag blev bara ledsen och irriterad. Jag har verkligen mens och är jättegrinig. Allt känns fel. Jag vill bara stanna kvar här ensammen hela veckan.

Än så länge har den här dagen sugit getpung! Jag har sovit 4 timmmar inatt. Jag vaknade klockan halv 9 och hade jätteont i huvudet och jättestark ångestkänsla. Vet inte riktigt över vad. Kan vara över bussen jag måste åka idag. Jag ska åka till farmor och farfar idag, så jag ska åka till Storuman. Måste byta buss två gånger och det tar typ 6 timmar att åka. Hatar att åka buss.

Sen har jag inte betalat räkningen ännu. (fritt fram för att skälla på mig, mamma och pappa)  Måste betala dubbelt nästa månad, inte för att det gör så särskilt mycket att jag är sen. Men det är något mamma och pappa är jättenoga med och verkligen tjatat om i all evighet. "Vad du än gör, betala alltid räkningarna först" osvosv. och här sitter jag och har inte lärt mig någonting. bläääää.

Det gäller att jag inte gör mig av med hyrapengarna så jag måste verkligen sluta handla på kortet för jag vet ju aldrig när hyran har kommit och jag gör mig av med hyrapengar. Jag har ingen koll. Jag måste fixa så jag har ett separat konto för det för det här går inte.
Dessutom vill jag skaffa internetbank. Jag fattar inte vad det är med dem som inte kan skicka grejerna till mig. Jag har ju varit dit två gånger. En gång ville de inte hjälpa mig och hänvisade mig till något telefontjosan som jag inte fattade ett skit av. Jag vet att dom kan hjälpa mig med det där. Antingen snackar de skit eller så glömmer det att skicka massa saker. Jag ger upp. 

Varför är det så dyrt att bo hemifrån? Jag blir så arg när jag måste köpa sånnadär basicsaker typ tvättmedel, shampo, hårspray, tamponger och sånt. Sen så handlar jag massa mat tycker jag och ändå har jag ingen mat när jag har handlat. Då har bara pengar gått. 
När kommer jag att lära mig handla?

Jag hatar pengar.

Vi såg nyaste "Saw" igår vilket också kan vara en bidragande faktor till all min ångest. Filmer fastnar i mitt huvud länge.


Nåväl, nu ska jag packa min smutstvätt och känna hur lite rena kläder och fortsätta känna mig värdelös.
Depp depp depp! :(((((



Dagens låttips:
John Mayer - I don't trust myself (with loving you)


jag älskar ketchup

Jag läste just något om att ketchup var sjukt onyttigt. Fan tycker jag som äter det till allting som finns typ. Allt det man brukar ha ketchup till och till ännu mer. Pytt i panna, på macka, fiskpinnar och som dipp till nachochips. Så tjockt. Jag måste lugna ner mig med ketchupen. Från och med nu ska jag ta måttliga mängder och bara till "ketchup-mat" som makaroner och korv. Så måste det bli.

Imorgon är det friluftsdag. Fast vi poprockare stannar på framnäs och repar inför sökningarna. Fast de har lovat mig att vi ska gå ut och grilla under dagen och ha en liten friluftsdag i allafall. Hoppas de håller vad det lovar för jag har bestämt mig för att göra varmchoklad. Inte lika fräsigt och sitta och dricka det i hyddan heller!

Igår tittade vi igenom pärmarna med alla sökningspapper. Vi kollade hur många som sökt vilket instrument, vilken låt de valt osv så vi vet ifall vi måste repa in alla. Det var i allafall typ 36 st som sökt sång på poprocklinjen. De kommer väl ta in ca. 1 eller 2. st. 
Hoppas Lina kommer in och att hon vill gå här. Det skulle vara kul med en ö-viksbo ;)

Nu ska jag öva lite.
Fick bra tips av Maria igår på sånglektionen.
Hon är kanon. Lätt bästa sångläraren jag haft.

Cred till henne!

good shit

Festen blev riktigt bra och det var sjukt jävla roligt måste jag säga. Vi dansade hur mycket som helst och det har resulterat i århundrades fetaste träningsvärk. Vi käkade tacos, dansade, drack och hade det jättebra. Jag är jättenöjd.

Eftersom jag inte har någon egen kamera så måste jag fortsätta var bildtjuv nr 1 och ta några av Michaela ;)







yehaw!

Äntligen lördag! Som jag har längtat alltså. Nu sitter jag och lyssnar på partymusik och taggar inför kvällen. När Michaela kommer tillbaka till framnäs så ska jag, hon och Jenni baka en kladdkaka till ikväll. Sen ska vi pimpa hyddan med ballonger och grejer. Fixa och dona helt enkelt :)  Vi ska käka tacos ikväll också och vi har en hel hög med grönsaker som nog förmodligen inte vill hacka sig själv... latjävlagammgrönsaker. Jag lovar jag åker på att hacka löken. Jag måste alltid hacka lök!!!

Jag vaknade förresten av att jag skrek inatt! En kudde jag har i sängen är en såndär kudde med dragkedja så mitt hår hade fettrasslat in sig i dragkedjan och sen föll kudden ner på golvet. Eller den kom ju inte till golvet utan kanske halvvägs eftersom att den fastnat i håret. "WAAH"!
Sen vaknade jag. Och eftersom att min sänglampa är trasig så fick jag lov och gå med kudden till toaletten och försöka sära på oss. Var tvungen att ha spegel för den satt ordentligt fast. Så kan det gå.

Nu ska jag leta fram lite skålar man kan använda till tacosen och sånt kväll. Det behövs ju typ tus'n stycken!

party.

Imorgon smäller det! Det blir pop/rock-fest i tallhyddan.
Den fetaste av alla fetaste fester. Vi var och handlade mat och grejer idag vilket gjorde mig jättetaggad. Vi har också städat hyddan och gjort det fint där. En av städerskorna undrade ifall det verkligen var samma ställe. De brukar lämna små arga meddelanden i tallhyddan. "Nu ger vi upp! /städet" osvosv. Hon blev sjukt imponerad och vi fick en guldstjärna.

Igår satt jag och Michaela hemma hos henne och knåpade ihop en liten tipsrunda inför morgondagen. Det var kul. Vi spårade en del men jag tror faktiskt vi fick ihop en del "kickass"-frågor.

Nu ska jag se "Vem vet mest" tillsammans med Melker och Näsman.




april april

Jag glömde luras på 1:a april. Så därför tar jag igen det nu. Jag ska ljuga hela det här inlägget.

Hej jag heter Karin Jonsson och jag är 78 år.
Nej förresten, jag orkar inte. Det skulle bli jättetråkigt.

Nej, jag ska tala sanning.
Sanningen är den att jag är trött och ska kasta mig på sängen och se på tv.

Vilket nödvändigt inlägg 8)


RSS 2.0