lediga torsdag

Idag är vår lediga dag från vår lilla avslutningsturné. Jag njuter av lugnet alldeles för mycket. Har inte rätt att vara så lugn med tanke på vad som väntar på mig hemma. Ett helt dagsgöra som jag ska försöka fixa på några tmmar. Jag har egentligen massa roliga saker att berätta om, men jag har så lite tid. Måste hem och städa och hinner inte berätta en endaste sak. Det får jag göra sen. Moster Jo-anne kommer imorgon och det ser ut som satan själv hemma hos mig. Så nu springer jag hem och städar.

Tjingeling!


Is it friday? Yes.

Igår var jag i öjebyn för att handla. Bussen skulle gå på typ 20 min så jag satte mig utanför affären på en bänk för att vänta. Då kom det ett gäng grabbar på sånnadär trickcyklar eller vad man nu kallar dem. Alldeles för små cyklar i allafall. Då var det en kille i gängen som blev retad för sin cykel. 

De sa "Du, det är inte coolt med stänkskydd" eller "Jag skulle inte valt den där färgen" osv osv.
Små barn kan verkligen konsten att vara elak. Sen gick alla killar in på Ica utom den där stackars killen. Han bara stod kvar och såg jätteledsen ut. Jag fick verkligen ont i hjärtat när jag såg det där så jag kände att jag verkligen ville säga något. Så jag sa lite ogenomtänkt till killen:
"Du, jag tycker i allafall du har en cool cykel".....

Varför måste jag säga så? Det kändes så dumt när jag sagt det. Som att han bryr sig om vad jag tycker, gammstök som jag är numera. Han log litegrand och gav mig ett blygsamt tack. Jaja, jag försökte vara snäll i allafall.


Jag och några andra i klassen har bestämt oss för att fasta i två dagar och bara dricka vatten. Jag tänker inte vika mig, jag är oxe. De är tjuriga. Jag har inte ätit något sedan strax innan 12 inatt. Så vi får äta igen lördag natt klockan 12. Jag är redan hungig. Det är extra synd att jag är en sån matapa och alla program jag gillar att se har med mat och göra. Jag blir ju faktiskt jättehungrig. Såg på Top chef idag och snålvattnet började rinna ordentligt på mig. 

Det första jag ska äta efter fastan ska bli ett maxmål. 
Det skulle i allafall vara sjukt gott.

poprock vs jazz

I lördags hade jag jävulskt trevligt. Poprockarna och jazzarna drog ihop en grillning nere vid piteälven. Alldeles bakom skolan. Framnäs ligger så oförskämt fint till alltså. Det är så vackert här omkring. Vi grillade och drack gott och spelade brännboll. Jazzarna mot  poprockarna. Vi vann och jag tog en lyra som jag levde på sjukt länge efteråt. Igår hade jag sjukt mycket träningsvärk och idag har jag ännu mer. Jag är inte van att springa. Min ändå motion blir fram och tillbaka till Ica där jag ändå köper massa onyttigt som jag äter på vägen tillbaka. ingen beach 09 för mig.

Jag har i allafall tjuvat lite bildbevis på vår fantastiskt trevliga kväll i lördags. enyoj!



Vädret har varit sagolikt i flera veckor nu. Det måste vara en hake. En stor naturkatastrof som kommer slå tillbaka eller något.

Nu ska jag hem och duscha och städa.
Duscha ska jag. Städar gör jag ifall jag ids.


sköna torsdag

Vädret är oförskämt fint så vi satt ute på 10-fikat. Jätteskönt, verkligen!

Om drygt två veckor så får jag hem min efterlängtade Emelie från Santa Barbra. Det känns så fantastiskt skönt. Jag kommer inte att åka hem till Övik förrän jag får sommarlov vilket är runt den 5:e tror jag. Då jäklar ska vi fira med surströmmingsfest och annat gött. Jag längtar ihjäl mig alltså. Länge sedan jag kände att jag längtar till något så mycket som till just det.

Vi har slutkonsert den 30:e maj och idag slog det mig hur mycket bra musik vi kommer spela. Jag är nöjd med tvåornas låtförslag och ser fram emot en kanonkonsert. Det kommer bli vår sista konsert tillsammans, sen blir det lov och efter det blir det en helt annorlunda. Ny lärare, ny klass osv osv. Jag får bli stortvåa! yey! Jag kommer sakna Michaela, Anton, Gustav och Jonas. Jättefina, duktiga och bra människor. Sen kommer ju vår andra anton flytta ner till Stockholm och gå RML. Ajaj. Jag får kämpa med att inte skvätta tårar nu, tänk då sen när vi ska kramas hejdå. Vill inte tänka på det. Fast, de flesta blir ju kvar i stan i allafall. Det är ju alltid något! :)

Jag har ätit chokladbollar till lunch idag. Det kändes lite onödigt sådär för nyttigt är det ju inte och de blev faktiskt inte speciellt goda eftersom jag typ tappade hela kakaopaketet i.

Jag vill också säga att jag inte har några pengar på mobilen så, mamma, pappa och resten som undrar varför jag inte hör av mig så vet ni varför.

Nu sitter jag i allafall i biblioteket och ska skriva ut lite texter.
Rep vid 12.

Tjingeling!


trams

Vad dålig jag har blivit på att uppdatera min blogg. Jag har numera ingen dator hemma så jag måste gå ner till hyddan varje gång. Därför blir det inte lika ofta. Det är sjukt fint väder idag. Vi har suttit ute på balkongen och ätit lunch och snart är det fika. Så fördelaktigt! 

Jag har inget roligt att berätta, inget roligt har hänt. 

Eller jo, jag har var på systemet för första gången i helgen. Det kändes som att jag gjorde något olagligt och började typ kallsvettas då hon frågade om leg. MIin första tanke var typ "Nej faaaaan, hon frågade!! nu måste jag säga att jag har glömt det hemma". Men jag får ju faktiskt. Jag har ju blivit sto-orn. 

Jag stod länge och velade men eftersom jag inte var ensammen och kunde stå där hur länge som helst (även om jag skulle velat. nivet nyhetens behag) Fick lite tips om godsaker som jag provade på. Fick presentkort av farbror m. sambo på systemet så det var ju sjukt bra.

På kvällen blev det grillning hos jazzarna i Strandgården och hockey i hyddan. Trevligt trevligt!

Nu blir det fika.


Vi ska förresten ha avslutningskonsert den 30/5. Alla som orkar, vill, har råd borde komma :)

slut på det roliga.

Det var sista sökningsdagen idag. Det kommer 4:a stycken och söker nästa vecka pga. att de inte kunde komma den här veckan. Så, ett par sökningar till blir det ju. Men det är så gott som över nu. Det var sjukt spännande och kul. Hoppas på en fin och bra klass nästa år också. Det är viktigt.

Det har varit världens värsta väder idag. Grått, regnigt och kallt exakt hela dagen. Det påverkar mig mycket, jag blir deppig. 

På lördag blir det fest, så jag ska ta min systembolaget-oskuld någon gång i veckan. Har ju presentkort där så det är ju bara att gå dit och shoppa loss. Yehaaw!

Nu blir det hockey. USA - Finland, för fanken.
Fråga mig inte var mitt hockeyintresse kommer ifrån för det har inte funnits förr. Kanske för att alla här är så pepp och man slungas med i stundens hetta. 



gammstorstök

Jag fyller tydligen 20 år idag (!)
När hände detta? Vart har jag varit det senaste 10 åren?
ujuj.

Det är sökningsvecka. Sjukt intressant och roligt.
Dagarna är långa och intensiva. Det är sista dagen imorgon.

Jag har unnat mig en ny cosmopolitan idag, så jag tänker kasta mig på soffan och lusläsa den nu.
Skriver mer imorgon.


sköna maj

Vilken himla fin söndag. Solen skiner, gräset börjar bli grönt och det flyger omkring tjocka söta humlor lite här och där. 
Klev upp klockan 10 och åt frukost, orkade inte duscha så jag är riktigt äcklig idag. Jag är van att duscha varje dag, vilket är en sjukt dålig vana för håret har tappat sitt naturliga fett så trots att jag duschade igår är det jättefett idag. Sen syns det extra mycket hur dålig jag var på att färga håret förra gången, för det är gult i hårbotten och typ vitt längst ut. Jag måste ta och försöka gå och fixa det hos frisören. Synd bara att det kostar så jävla mycket att få det ordentligt gjort. Fattig student som man är så har man inte råd.

Nu sitter jag i hyddan och övar med min whiskeyröst. Jag är fortfarande slemmig och ofräsch. Kan man aldrig få vara frisk vid viktiga tillfällen? Även om det inte är jag som söker och ska bedömmas imorgon så vill jag ju göra bra ifrån mig och klara av låtarna jag ska sjunga. Jag kommer inte upp på höjden. Däremot har jag djup som aldrig förr. Jag blir så less på att det inte går bussar på söndagar, jag vill verkligen åka in på apoteket och köpa näspray och lite sånt. Behöver det imorgon.

Klockan 12 kommer alla hit så vi ska repa lite. Ska försöka kunna alla låtar relativt bra då. 


Sitter just nu och lyssnar på en bra låt som är med på söklåtlistan hit till framnäs. Det får vi dagens musiktips:
Sting - Prologue (if i ever lose my faith in you)


valborg

Igår var det helt oväntat valborg. Jag hade ingen aning om att det var alborg förrän igår mitt på dagen någon gång. Hade helt glömt. Det blev iallafall en bra kväll. Först såg vi på hockey i hyddan, sen gick ner till den där grillplatsen vid vattnet, där det är "så jäääävla fint" som anton näsman skulle sagt. Vi gjorde en egen liten majbrasa där. Vi grillade korv och drack folköl. Till en början var det bara vi poprockare men det droppade in lite annat folk också med tiden. 

Nästa vecka är det sökningsvecka. Det kommer bli intressant. Hoppas bara jag känner mig lite bättre då för just nu är jag förkyld och allmänt slemmig och hängig. Inte så fräsch som jag vill vara. Michaela skulle bort på måndagen så vi har gjort så att jag sjunger allt på måndag och hon allt på tisdag. Det satte lite press på mig eftersom att det plötsligt blev massa fler låtar att lära mig i helgen. Men det blir nog kul. Jag tänkte skyffla över lite på viktor också hade jag tänkt ;)

Det är sjukt fint väder ute. Inte ett moln och verkligen hur varmt som helst. Synd bara att jag sov bort hela dagen. 
Hoppas det fortsätter såhär nu. Jag vill ha sommar.


Jag älskar Norah Jones.
Så otroligt bra och skönt att lyssna på.

RSS 2.0