svinis

jag har haft svininfluensan. sen gjorde så jag fick halsfluss och början till lunginflamation så doktorn på vårdcentralen gav mig penicillin så jag är mycket bättre nu. kändes så hemskt när jag skulle till vårdcentralen för jag fick inte sitta i det vanliga väntrummet utan jag fick plinga på en port på baksidan. då kom det en sköterska med munskydd och öppnade. jag kände mig verkligen som pesten. 
det har helt klart varit den tråkigaste veckan i mitt liv. hanna var så snäll och kom upp och skötte om mig. tog med sig ps 2 och umgicks med mig då jag inte fick umgås med någon annan. 
nu ska jag ha min första sånglektion på länge. egentligen är jag inte helt bra i halsen och har fortfarande hosta men jag kan inte missa en till lektion. förra var jag sjuk och gången innan det var hon hemma för vård av barn. så jag måste helt enkelt. men jag kan ju inte säga att jag övat mycket under svinveckan. var så jävla hemskt.
Igår var jag fredrik nils och jussie och bowlade. jag vann verkligen inte.
yabbadabbadoo-fredrik vann som vanligt.
sen åkte vi hem och såg på "the neverending story" så nostalgiskt så det är inte klokt!
sen på kvällen drack vi glögg. eller inte jag för jag drack julmust och åt pepparkakor med ädelost. som var nils.
hejsvejs.

tupptidigt

Idag klev jag upp tjugo över sex för att hinna äta god frukost och hinna öva på pianoläxan ordentligt innan lektionen börjar. Så jag var nere i hyddan redan klockan sju idag. Blev förvånad av att möta Rickard här men han skulle på trumlektion i Stockholm. 
Förövrigt så kommer Dave Matthews band till Stockholm i februari och jag bara måste måste fara dit!
Hejdå!

onsdag.

varför drömmer man så onödiga drömmar ibland? jag har hört att man genom drömmar bearbetar saker i livet man reagerat starkt på, mår dåligt över osvosv. Igår natt så drömde jag t.e.x att ett av mina armband var lite trasigt och att det låg en kapsyl nedan för fönstret som jag inte orkade plocka upp. När jag vaknade trodde jag att det var verkligt för vem drömmer om sån skit om det inte är sant. Men mitt armband var helt och ingen kapsyl låg vid fönstret.  
Undrar vad jag bearbetade med den drömmen? att jag är lat och rädd om mitt armband? så himla dumt!
nu sitter jag i musikdatan och övar på en svintråkig policelåt. jättetråkig att sjunga och enformlig är den också.
men det måste göras :)

Rockspelning på Valdino på fredag och sen är det julmarknad i Öjebyn i helgen. Synd att jag inte har några pengar, men det kan ju bli mysigt ändå. bara gå och titta :) dricka glögg och lyssna på musik. Vi slapp undan att spela eftersom vi spelade Jeff Buckley igår och vi ska spela på fredag så det ska bli skönt att slappna av i helgen och bara vara åskådare.

ba kom.


piano

jag sitter i musikdatan och spelar mercy till backingtrack. Jag har äntligen fått vänsterhanden att hänga med och jag kan äntligen spela i orginaltempo så det lönar sig tydligen att öva. nu har jag bara stevie wonder kvar med alla bökiga ackord och viga läggningar. jag når knappt att spela en oktav med vänsterhanden så jag måste börja stretscha den. dumma lilla hand! 
om 8 minuter är det kaffe. jag förtjänar en paus nu!

rödvinsmarinerad bajsfilé

om man var tvingad att äta en bajskorv men man fick tillaga den hur man ville, tro hur man hade tillagat den för att det skulle bli så god som möjligt.
Skulle man skära den i bitar och göra en mustig gryta? koka? steka? hm.
nu är det fika om 5 sen ska vi välja två byckley-låtar till.
vi spelar på kåren tisdagen den 17:e. 

torsdag

Jag vaknade två minuter innan väckaren ringde imorse. yes! Klev upp två minuter i 7.
Sen kom Jonathan och Melker förbi så åt vi frukost tillsammans. Äter så sällan frukost nu för tiden.
Nu sitter jag i hyddan och övar. I lugnt tempo. Sjunger lite, kollar lite facebook osv. Så skönt att jag verkligen har börjat komma mig upp på mornarna så jag får min lilla lugna stund för mig själv. 
Det är torsdag. Det betyder att jag har piano. Sen har vi teori idag också.
Det var strömavbrott inatt mellan 23 och 03. Det var bra för då kunde jag inte ligga och se på tv hela natten.

redan onsdag

Vad härligt med onsdag redan. Jag är lite förkyld men det gör inte så mycket så länge det inte blir ännu värre. Jag har inte ont i halsen eller något så jag kan fortfarande öva. Jag hade förövrigt typ världens bästa sånglektion i måndags. Det var verkligen superskoj och det gick bra :)
Vi har fått lite låtar vi ska köra under veckorna med Erik. 
Lite The cardigans, lite A camp, lite Sting och så. Jag tycker verkligen jättejättemycket om A camp-låtarna.
Angel of sadness går nästan inte att sjunga för texten är så bra och melodin är underbar. 
Lyssna på den låten! Det är nästan en order.

Nu räknar jag ner minuterna till 10kaffet och sen blir det rep.
Vi håller förresten på att starta ett coverband så behöver någon underhållning någon gång, så ring mig.
Vi ska spela sjukt "hittiga" låtar ;)

det är söndag och jag åker hem igen.

Nu är lovet över. Jag har ändå hunnit med ganska mycket. Varit med familjen, mina vänner, skräckat, varit på krogen, latat mig, hälsat på mormor, hälsat på morfar, bakat och sjungit fel i swedbank arena :D haha.

Nu väntar jag bara på att Matti ska ringa och säga att han närmar sig Övik sen väntar en lite för lång bilresa tillbaka till Framnäs.

Hejrå!

RSS 2.0